Nyhet

Kleerup dömd för hot mot ex-flickvän

GAFFA.se – allt om musik

I tisdags dömdes artisten och musikproducenten Andreas Kleerup av Göteborgs tingsrätt till böter och skadestånd för att ha hotat sin ex-flickvän, rapporterar Expressen.

Kleerup åtalades i februari efter att han skickat ett antal hotfulla SMS till sin före detta flickvän. Han har bland annat skickat en bild på en man med pistol, iklädd en MC-väst där det står Big Red Machine (Hells Angels undergruppering). Han ska också ha skrivit:

"Sov på saken o ändra dig imorgon annars tar jag i på riktigt och slutar inte",


"Klurig fråga: vad rimmar på laser? Vad rimmar på Tranqilos? O vad rimmar på Bells Rangers?"

"Det är alltid jobbigt när man inte är trygg, värsta jag vet"

LÄS OCKSÅ: "Stjäl inte – inte från kvinnor eller någon annan"


– Sammantaget, utöver SMS:en finns det också ett telefonsamtal där mannen har, som jag ser det, dödshotat, kvinnan, är det här helt klart olaga hot, har åklagaren Victor Törneke tidigare sagt enligt Expressen.

Tingsrätten skriver i domen:

"Med hänsyn till att det i fotografiet som skickades förekom en pistol och en väst med Hells Angels undergruppering Big Red Machines logotyp är bilden sådan att den typiskt sett framkallar allvarlig fruktan för den egna säkerheten hos den som får den skickad till sig."


Kleerup döms till 80 dagsböter à 560 kronor, alltså sammanlagt 44 800 kronor. Han ska också betala 5 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

LÄS OCKSÅ: Kalifornien brinner – och Dave Grohl bjuder på grillfest

Skådespelerskan och medieprofilen Cissi Wallin gjorde igår ett instagram-inlägg där hon kommenterar händelsen:


 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ja, då var typ alla svenska artisters samarbets-gullegris/hyllade producenten Andreas Kleerup dömd för att ha dödshotat sin exflickvän. Men typ all svensk media (utom brunhöger-sajter) väljer att fortsätta skydda även dömda män, och skriver inte heller ut Kleerups namn... Vad detta ”manliga geni” skrev och gjorde mot sitt stackars ex? Jo, han skickade bild på maskerad mc-gängperson som höll i en pistol. Och bland annat följande text i sms: ”Sov på saken o ändra dig imorgon annars tar jag i på riktigt och slutar inte", ”Klurig fråga: vad rimmar på laser? Vad rimmar på Tranqilos? O vad rimmar på Bell´s Rangers?" ... ”Det är alltid jobbigt när man inte känner sig trygg, värsta jag vet.". Kleerup ringde även upp kvinnan och sa att hon hade "skrivit under sin dödsdom". Fatta hur rädd hon måste ha varit! Det är allmänt känt att han hänger i kriminella kretsar, är ett svin på så många nivåer. All kärlek till henne ❤️#AndreasKleerup döms till 80 dagsböter à 560 kronor, sammanlagt 44.800 kronor. Han ska också betala 5.000 kronor i skadestånd till kvinnan. ... Men får jag gissa så kommer han väl kunna fortsätta skriva hyllad musik som spelas typ överallt, samarbeta vidare med kreddiga artister och synas i folkliga tv-produktioner om sisådär cirka 7 månader när det, så att säga runnit lite vatten under patriarkatets broar, precis som vanligt. Det är billigt att vara ett svin mot kvinnor. Framförallt om man är ett ”manligt geni”. Men jag tar i alla fall bort avskummet från min playlist. Ps: café-intervjun med avskummet är från innan han blev dömd. Men rubriken känns ju mer läglig än nånsin.

A post shared by Cissi Wallin (@cissiwallin) on


ANNONCE