Nyhet

Indiefavoriten släpper nytt och åker på turné

GAFFA.se – allt om musik

Love Antell är tillbaka med nytt material och i vinter gör han ett antal mindre spelningar runtom i landet

Den 9 november släpper Love Antell nya EP:n Ideal och Livet – den andra delen i en följetång av totalt tre släpp som inleddes med vårens EP Flytta På Molnen. I slutet på augusti kom första singeln, från kommande EP:n Tänker På Pengar. Med sitt nya material, och en drös indiehits i bagaget ger sig Love Antell ut i landet för ett antal spelningar.

Efter tre års turnerande solo med endast en elgitarr i sann Billy Bragg-anda, har han nu fått sällskap av två andra musiker. Turnén gör stopp på mindre, intima ställen – där avståndet mellan låtarna och publiken är så nära som möjligt.

LÄS OCKSÅ: Superstjärnan i ny intervju: lägger musiken på hyllan

Artikeln fortsätter under videon.

LÄS OCKSÅ: Zara Larsson med glädjande nyheter

Med bakgrund som frontman i Florence Valentin och sedan som soloartist är Love Antell en av sin generations främsta politiska artister. Med album som ”Barn av Amerika” och ”Gatorna tillhör oss” har Love Antell beskrivits som en av vår tids skarpaste Stockholmsskildrare, och hans kampsånger sträcker sig även långt utanför huvudstadens gränser. Han blev en av favoriterna i TV 4-succén Så mycket bättre 2014, där han bland annat tolkade The Arks ”One of Us Is Gonna Die Young”, som blev en av den säsongens mest spelade låtar.

Här ser du Love Antell i december:

8/12 – Bar Teatral, Nöjesfabriken, Karlstad

14/12 – Droskan, Umeå

18/12 – Nefertiti, Göteborg

19/12 – Bar Brooklyn, Debaser Strand, Stockholm

20/12 – Bar Brooklyn, Debaser Strand, Stockholm

ANNONCE