Nyhet

Ozzy Osbourne: "Jag hade kunnat vara död"

GAFFA.se – allt om musik

”Jag trodde jag fucking skulle dö.” I en stor intervju med Rolling Stone talar 'The Prince Of Darkness' ut om sitt allvarliga sjukdomstillstånd, som kunde kostat honom livet.

Ozzy Osbourne fick tidigare i oktober ställa in en lång rad konserter på sin No More Tours 2-turné. Efter en spelning fick han inte längre på sig sin tumring som han vanligtvis bär, tummen hade svullnat upp och fortsatte göra det tills den var i samma storlek som ”en glödlampa.”

När tummen växte sig större tog rockikonens fru och manager, Sharon Osbourne, med sig sin man till sjukhuset, där han fick veta att han hade en allvarlig infektion i sin ena tumnagel. Ozzy var därför tvungen att ställa in flera konserter.


LÄS OCKSÅ: 6-stjärniga The Tallest Man On Earth gör flera Sverigespelningar

Efter att Osbourne undersökts kunde läkarna konstatera att han inte bara hade en bakterieinfektion, utan tre, varav den ena spridit sig till pekfingret, och rock-veteranen fick snabbt opereras.

När Osbourne frågade läkaren hur han kunnat få dessa bakterier, frågade läkaren om han kunde minnas att han skakat hand med någon. ”Alltså, jag gör ”meet and greets” vid spelningarna och jag måste skaka 200 fucking händer om dagen”, svarade Osbourne.


Artikeln fortsätter under bilden.


Den tidigare Black Sabbath-frontmannen skrevs ut efter en vecka, men var tvungen att sjukskrivas en tid efter det, då han mist all rörlighet i sitt finger. ”Jag har inte kunnat göra någonting alls”, säger Osbourne. ”Jag är högerhänt, du kan inte ens torka dig själv i röven. Och jag hade inte så många fucking frivilliga, som ville göra det år mig.”

LÄS OCKSÅ: Bon Iver samarbetar med svensk jämställdhetsorganisation

Osbourne träffade till en början en speciallist tre gånger i veckan, men är nu nere på en gång i veckan. ”Jag frågade läkaren om när jag kunde börja träna igen, och han svarade: 'Du kan göra vad du vill, men jag råder dig att vänta minst tio dagar.' Jag prövade att träna i två minuter, och jag trodde att jag fucking skulle dö, antibiotikan slår verkligen ut dig”, berättar Osbourne. ”Så jag tänkte ’Vet du vad? Jag låter läkaren vara läkare, och så låter jag mig vara patienten.’ Så nu mår jag 85 till 90 procent bättre. Det hade kunnat vara mycket värre. Jag hade kunnat vara död.”


Ozzy Osbourne är fortfarande sjukskriven och de inställda konserterna är flyttade till nästa år. Då rockveteranen ser fram emot att kunna inta scenen igen.

LÄS OCKSÅ: Mark Knopfler klar för 2 spelningar i Sverige

ANNONCE