Nyhet

Se när Hole-medlemmarna återförenas på scen

GAFFA.se – allt om musik

I helgen återförenades Hole-medlemmarna Courtney Love och Melissa Auf der Maur på scenen under en hyllningskväll i Courtney Loves ära i New York. Det var första gången på över 6 år de två syntes på scen tillsammans. Love och Auf der Maur spelade tre Hole-låtar – Doll Parts, Miss World och Softer Softest.

Flera artister och konstnärer, däribland Michael Stipe, John Waters, Marina Abramovic och de tidigare Hole-medlemmarna Eric Erlandson och Patty Schemel skickade videohälsningar till Love, som visades på en storbildsskärm under eventet. Kvällen bjöd även på uppträdanden av bland andra Aaron Dessner (The National) och skådespelerskan Chloë Sevigny.

LÄS OCKSÅ: Sweden Rock presenterar sina första namn – och bekräftar Kiss-bokning


Artikeln fortsätter under videon.

LÄS OCKSÅ: Manowar-gitarristen gripen för barnpornografi


”Courtney är en pionjär”, sa Auf der Maur om Love i ett hyllningstal till den 54-årige sångerskan och låtskrivaren. ”Hennes arv är avgörande för alla kvinnor i vår kultur. Det finns ingen som är så punk och orädd som Courtney, hon förtjänar en bukett av hyllningar”, avslutade Auf der Maur, rapporterar Rolling Stone.

Hole var ett amerikanskt punk-rockband som bildades 1989 av Courtney Love och Eric Erlandson. 2002 gick bandet skilda vägar men återförenades mellan 2010 och 2012. Genom sin karriär släppte bandet fyra studioalbum, de tre första under 90-talet och det fjärde 2010. Melissa Auf der Maur var bassist och körsångerska i Hole från 1994 till 1999, och sedan kort 2012.

LÄS OCKSÅ: Se Courtney Love göra ett mycket speciellt gig


LÄS OCKSÅ: Seinabo Sey åker på omfattande Sverigeturné

ANNONCE