Nyhet

Grammy-nominerad rappare skjuten till döds

GAFFA.se – allt om musik

Den Grammy-nominerade rapparen Nipsey Hussle sköts till döds i Los Angeles inatt, rapporterar NBC. Händelsen inträffade utanför hans egen klädbutik, och även två andra män skadades i skjutningen.

Bara några timmar innan publicerade Nipsey Hussle en tweet där han skrev:

”Att ha starka fiender är en välsignelse.”


Enligt uppgifter från polisen ska han ha blivit skjuten med ett antal skott. De uppger även att en chefsrepresentant från polisen skulle ha deltagit i ett möte med rapparen och Jay Z:s produktionsbolag Roc Nation under måndagen. Syftet var att prata om hur de kunde hjälpas åt att stoppa gängkriminaliteten och hjälpa de barn som riskerar dras in.

Efter dödsfallet samlades en stor mängd sörjande människor vid brottsplatsen. En av dem var Matthew Talley, som uttalade sig om den bortgångne musikern:

”Han var en inspiration större än Los Angeles. Ser du alla människor där ute? Han var riktigt cool. Han var en grym person varje gång jag träffade honom.”


Nipsey Hussles debutalbum Victory Lap var nominerad i kategorin Bästa Rapalbum under årets upplaga av Grammygalan. Utöver sin musikkarriär var han även aktiv i ett team av artister och entreprenörer som jobbade för att uppmärksamma afroamerikanska konstnärliga insatser genom open air-museet Destination Crenshaw.

Nipsey Nussle blev 33 år.

LÄS OCKSÅ: Janet Jackson påstås ha vägrat uppträda i protest mot HBO


ANNONCE