Nyhet

Dr. Dre släpper exklusiva låtar i TV-spelet GTA

GAFFA.se – allt om musik

Det är inte många dagar sedan Dr. Dre delade med sig av nyheten att det är ett nytt album på gång från den 56-årige rapparen. Utöver de goda nyheterna har nu sex nya låtar landat i samband med den nya expansionen av spelet Grand Theft Auto, nämligen GTA Online: The Contract. Det skriver Pitchfork.

På flera av låtarna får Dr. Dre besök av gästartister. På låten ETA medverkar Snoop Dogg och Anderson .Paak medan Eminem är med på låten Gospel.De övriga gästerna inkluderar Ty Dolla $ign och Nipsey HussleDiamond Mind och Rick Ross och Anderson .Paak på The Scenic Route. Dessutom finns det två låtar som Dr. Dre kör själv, nämligen Falling Up och Black Privilege.Enligt Pitchfork är det inte planerat att de sex låtarna ska komma upp på olika streamingtjänster. Det går dock att höra dem på YouTube, där Dr. Dre har lagt upp några av dem på sin egen officiella kanal.

Tidigare den här månaden delade Dr. Dre nyheten att han precis har avslutat sitt fjärde soloalbum. 


– Jag har precis spelat in ett album med Marsha Ambrosius. "Casablanco" Jag hade det fett! Detta är bland det bästa jag har skapat!!" skrev han i ett Instagram-inlägg. Ackompanjerad av en selfie med en klassisk stråkensemble i bakgrunden.

2022 är det trettio år sedan Dr. Dre solodebuterade på Death Row Records med albumet The Chronic. Det gav honom bland annat en Grammy för årets bästa solo-rapframträdande och cementerade därmed den status som Dre redan då uppnått som medlem i hiphopgruppen N.W.A. från bildandet 1987.

LÄS OCKSÅ: Super Bowl går all in hiphop-nostalgi – bokar giganter

ANNONCE