Nyhet

Obama hyllar skjutne rapparen: ”Där de flesta såg gäng och kulor såg han hopp”

GAFFA.se – allt om musik

Rapparen Nipsey Hussle blev i början på april skjuten till döds utanför sin klädbutik i Los Angeles, USA. I går hölls en minnesstund på Staples Center i Los Angeles där över 21 000 personer deltog.
 
När gratisbiljetterna till minnesstunden släpptes tog de slut på några minuter. Minnestunden pågick i över två timmar och planerades av Nipsey Hussles familj. Flera artister uppträdde, bland andra Stevie Wonder som sjöng Tears In Heaven. Stevie Wonder höll också ett tal där han pratade om att vapenlagarna måste skärpas. Snoop Dogg var en av de andra artisterna som höll tal och han riktade det till Nipsey Hussles mamma där han berättade att hon visat på en otrolig styrka.
 
 
Även Barack Obama hyllade rapparen genom ett brev som rapparens affärspartner Karen Civil läste upp, skriver Rolling Stone. I brevet hyllade den förra presidenten Hussles välgörenhetsarbete i området Crenshaw i Los Angeles. Nipsey Hussle var en entreprenör som ägde flera olika verksamheter och såg till att anställa personer från området. Det stod också i brevet att ”medan de flesta som ser på Crenshaw där han växte upp, bara ser gäng, kulor och förtvivlan, såg Nipsey potential. Han såg hopp.” Obama skrev också att han hoppas att Hussles arbete ska inspirerar till att fler gör välgörenhetsarbeten i Crenshaw och andra liknade områden.
 
När rapparen skulle hedras med en procession efter minnestunden utbröt en skottlossning i närheten skriver Pitchfork. I skottlossningen ska en person ska ha dödats och tre skadats. The LA Times skriver att det inte finns några indikationer att skottlossningen hade något samband med minnesstunden.
 
 
ANNONCE