Nyhet

Joy Division-klassiker framförs i sin helhet under specialkonserter

GAFFA – allt om musik.

Peter Hook har utannonserat att han ska ha två spelningar där Joy Divisons klassiska album Unknown Pleasures och Closer kommer framföras i sin helhet, skriver NME. Under specialkonserterna kommer också en del av New Orders låtar att spelas.

Peter Hook som var basist i Joy Division kommer att framföra albumen med sitt band Peter Hook & The Light, som firar 10 år som band nästa år. Konserterna är en del av Peter Hooks jubileum av albumet Unknown Pleasures som släpptes för 40 år sedan i juni. Hooks firar också att albumet Closer släpptes för 40 år sedan 2020.


Spelningarna kommer att vara i Storbritannien under nästa år. En av spelningarna är på O2 Academy Birxton i London den 15 maj 2020. Den andra spelningen är i Manchester på O2 Apollo den 16 maj 2020.

Pengarna från spelningarna kommer att gå till välgörenhetsorganisationerna CALM och Epilepsy Society. Campaign Against Livin Miserably(CALM) jobbar för att minska självmord hos män och Epilepsy Society jobbar medicinskt med människor som har epilepsi. Välgörenhetsorgansiationerna har valts ut till minne av den avlidne Joy Divison frontmannen Ian Curtis som dog i självmord efter att ha kämpat med depression och epilepsi.

LÄS OCKSÅ: RYKTE: Världsstjärnan ger intim och hemlig Sverigespelning


ANNONCE