Nyhet

Slipknot går förbi Ed Sheeran

GAFFA.se – allt om musik

Slipknots nya album We Are Not Your Kind har placerat sig som nummer ett på topplistorna i både USA och Storbritannien. Albumet blir det första heavy metal-albumet som hamnat i toppen på den brittiska albumlistan sedan Iron Maidens The Book Of Souls från 2015.

We Are Not Your Kind blir Slipknots andra topplacerade album i Storbritannien och det tredje i USA. Slipknot har i och med detta också lyckats knuffa bort Ed Sheeran från toppen, Sheeran har dominerat den brittiska hitlistan de senaste fyra veckorna. Under det senaste årtiondet har endast fyra heavy metal-släpp (innan Slipknot) toppat försäljningslistorna.

gallery_large


Det maskerade heavy metal-bandets senaste platta sålde under den första veckan 118.000 exemplar i USA, och 32.000 ex i Storbritannien.

GAFFAs Andreas Trella gav We Are Not Your Kind betyget 5 av 6 och skrev bland annat: "Slipknot lyckas med en uträknad dynamik låta We Are Not Your Kind flyta mellan en glidande mildhet och en omtumlande aggressivitet. Genom att inkapsla en universellt drypande våldsamhet, som fuktar trumhinnorna med ett sekret av vanvett och urladdningar, skapas en pulserande upplevelse som är få förunnat." 

LÄS OCKSÅ: Se Jocke Bergs exklusiva framträdande 


ANNONCE