Nyhet

Slipknot med fler goda nyheter

GAFFA.se – allt om musik

Slipknot ligger inte på latsidan. För drygt två veckor sedan gav de ut albumet We Are Not Your Kind, och tidigare i veckan kom nyheten att det blir ett Sverigebesök nästa år. Nu delar bandet med sig av ytterligare en glad nyhet till fansen!

Även om det är mindre än två veckor sedan Slipknot släppte We Are Not Your Kind, som pekar mot en braksuccé, kan vi vänta oss ytterligare ett album inom en snar framtid. Det handlar om 11 låtar som spelades in parallellt med All Hope Is Gone, 2008.

– Vi har ett helt annat album som fyra av oss skrev när vi gjorde All Hope Is Gone. Vi har 11 låtar vi kommer släppa någon gång under den här albumcykeln. Men det har aldrig handlat om att bara få ut det. Det måste komma ut när det känns rätt, och genom att släppa det under den här albumcykeln kommer folk att förstå mer vad vi gör på det här albumet och vad som förde oss dit från början, säger Slipknot-medlemmen Shawn "Clown" Crahan i en intervju med Loudwire.


Slipknots Shawn Crahan, Jim Root, Sid Wilson och Corey Taylor blev frustrerade under inspelningen av All Hope Is Gone, och valde därför att spela in mer experimentella och psykedeliska låtar i en annan studio.

I intervjun med Loudwire kommer det dessutom fram att det var denna upplevelsen som planterade fröet som skulle växa till det som blev We Are Not Your Kind. Därför menar Slipknot att tiden nu är inne för att ge ut det hittills outgivna albumet.

Eftersom All Hope Is Gone har över tio år på nacken blir det intressant att höra hur det kommande albumet hänger ihop med bandets senaste material.


21 februari 2020 besöker Slipknot Sverige och Ericsson Globe i Stockholm. Biljetter släpps fredag 30 augusti klockan 9.00.

Du ser även Slipknot på GAFFAs septemberomslag. Räkna kallt med en öppenhjärtig och lång intervju med Corey Taylor.


LÄS OCKSÅ: Klassisk hårdrocksscen stängs – "det ska passa alla människor"

ANNONCE