Nyhet

Sexstjärnig musik till Way Out West

GAFFA.se – allt om musik

Way Out West fortsätter att skämma bort oss med hyllade artister. Idag presenteras två nya akter: Koffee och Michael Kiwanuka.

Den senarenämndas senaste album belönades med hela 6 av 6 i betyg av GAFFAs skribent Fredrik Langrath, med motiveringen:

"Efter att ha lyssnat varje dag i över en månad vågar jag säga det, på riktigt den här gången. Det här är det bästa jävla soulalbumet som släppts sedan Voodoo! Samarbetet med Danger Mouse och Inflo tas till nya och oanade höjder. Borta är det tillrättalagda och lite för snälla soundet. Nu blandas den klassiska soulen plötsligt med giftiga gitarrsound som grävts fram ur olika garage från 60-talskyrkogården. Sättet I've Been Dazed byggs upp del för del för att till slut nå ett explosivt crescendo är lika mycket Spiritualized som det är Marvin Gaye."

LÄS OCKSÅ: Intervju med Michael Kiwanuka – "Vi måste sluta vara så hårda mot oss själva"

När Michael Kiwanuka skickade ut sin första singel, You Ain't The Problem, var vi inte heller sena med att titulera den "bäst just nu". Mycket talar för att den kommande Way Out West-spelningen blir något i hästväg.

Men det slutar inte där. Festivalen har ju även gjort klart med en av Jamaicas mest lysande stjärnor just nu: Mikayla Koffee Simpson.

– Musiken Mikayla Simpson gör är smittsam, energisk och ofta skarpt formulerad. I titelspåret på årets debut-EP Rapture framhärdar hon: ”Koffee come in like a rapture” – en textrad omöjlig att ifrågasätta för den som hört Koffee eller sett henne på en scen, som arrangören skriver i ett pressmeddelande.

Way Out West sker i Slottsskogen, Göteborg, 13 till 15 augusti och har sedan tidigare bokat till sig Bon Iver, Bikini Kill och The Tallest Man On Earth.

MEST LÄST: Riskerar konkurs efter 30 år – "Sverige förlorar en helt unik scen"

ANNONCE