Nyhet

Feministsågning och djurrättsilska eldar på Super Bowl-kritiken

GAFFA.se – allt om musik

Igår rapporterade GAFFA om Maroon 5:s totalsågade mellanakt på årets Super Bowl. Nu stämmer upprörda fans från olika läger in i kritiken, backade av bland annat djurrättsorganisationen PETA.

Dels rör det sig om den gästande hiphopartisten Big Boi, känd från gruppen Outkast, som äntrade scenen iförd en lång pälsjacka. Detta har fått många fans att se rött, och PETA gick ut med ett vädjande riktat direkt till artisten. ”Vi blev så besvikna när du äntrade scenen på Super Bowl i en pälsjacka. Du har många, många fans här på PETA och runt om i hela landet som älskar din musik, och vi blev så glada när du skulle uppträda. Kan vi snälla övertyga dig om det där var ditt sista uppträdande i en päls?”, skriver organisationen enligt Aftonbladet.

Det andra lägret riktar kritik mot att Maroon 5-sångaren Adam Levine tilläts gå runt på scenen utan tröja, med bakgrund mot den stora uppståndelse som väcktes när Janet Jackson av misstag råkade visa ena bröstvårtan under bråkdelen av en sekund på Super Bowl 2004.

”Super Bowls bröstvårtorregler känns inkonsekventa”, skriver en upprörd användare på Twitter, rapporterar Aftonbladet.

”Janet Jackson visade en bröstvårta och hela landet gick i taket. Hon var tvungen att flytta till Bahrain i tio år. Adam Levine tog av sig hela tröjan. Antar att han kommer behöva flytta till Riyadh”, skriver en annan.

LÄS OCKSÅ: Se Maroon 5:s totalsågade Super Bowl-show

ANNONCE