Nyhet

Jenny Wilson släpper ett mycket speciellt album

GAFFA.se – allt om musik

Jenny Wilson släpper nytt album – hennes första på svenska.

Albumet, som fått titeln Trauma skrevs och spelades in parallellt med det kritikerrosade albumet Exorcism från 2018. En skiva GAFFAs recensent Janne Hallman gav 5 av 6 stjärnor och skrev bland annat: ”Exorcism är inte bara ett modigt album, och kanske årets viktigaste, det är också väldigt välgjort. Ett styrkebesked som imponerar stort.”

Trauma har Wilson samarbetat med Norrköpings Symfoniorkester. Hans Ek har skrivit arrangemangen för symfoniorkestern samt dirigerat, och Johannes Berglund är medproducent.


LÄS OCKSÅ: Jakob Hellman firar stort 30-årsjubileum

– Jag tog kontakt med Hans Ek efter att ha sett honom tolka Kraftwerk. Jag var helt knockad – hur kunde en hel symfoniorkester låta precis som de syntar och beats jag vuxit upp med? Det väckte min nyfikenhet att få jobba på ett liknande sätt med min musik. Att använda en symfoniorkester istället för bara en synt, berättar Jenny Wilson i ett pressmeddelande.

gallery_large


Hon fortsätter:

– Den här plattan har jobbats fram på ett för mig helt nytt sätt. Allt ifrån att skriva musik med en hel orkester i åtanke, till att få allt nedtecknat i feta vackra partiturer, till att höra hur 85 musiker dånar övermäktigt vackert tillsammans i inspelningen – i mina låtar! Lätt att få hybris då. Om musiken är så långt ifrån ”DIY” jag någonsin kommit, är texterna däremot privatare än någonsin. Jag har här för första gången skrivit allt på svenska, vilket har känts både skrämmande och fascinerande. Tematiskt är Trauma en systerskiva till förra årets Exorcism.


LÄS OCKSÅ: 43 musiker stöttar Pussy Riot med protestlåt 

ANNONCE