Nyhet

Linkin Park-sångarens första band återförenas – med hans son på sång

GAFFA.se – allt om musik

Den avlidne Linkin Park-sångaren Chester Bennington spenderade de tidiga åren av sin musikaliska karriär i post-grunge-bandet Grey Daze. Nu håller bandet på att återinspela sina gamla låtar – med Benningtons son på sång.

Det var en stor sorg som drabbade rockvärlden när Chester Bennington begick självmord 2017. Nu får hans gamla musik från tiden med bandet Grey Daze nytt liv med hjälp av frontmannens vänner och familj – inklusive hans son, 22-årige Jamie Bennington.

I ett inlägg på Facebook ses den unge Bennington i studion NRG Recording Studios, där bland annat Linkin Park spelat in.


”Chester skulle varit så stolt över sin son Jamie Bennington. Vi fick Jamie att sjunga med sin far i går kväll i NRG Recording Studios, hans röst är fantastisk! Han låter väldigt lik sin far och vi är väldigt stolta av få vara en del av det här”, skrev Grey Daze i inlägget.

Artikeln fortsätter under FB-inlägget. 


LÄS OCKSÅ: Var domaren i "Ghost-rättegången" jävig? Göta Hovrätt har sagt sitt

Jamie Bennington är själv musiker och har en blogg där han delar med sig av sina kompositioner.

Grey Daze har även fått hjälp av Brian ”Head” Welch och James ”Munky” Shaffer från Korn. Och de gästas även av medlemmar från P.O.D, Bush och Ryan Shuck, som spelade tillsammans med Chester i Dead By Sunrise, skriver NME.


Det finns för tillfället ingen ytterligare information om titel eller utgivningsdatum för det nya projektet.

Kolla in en minidokumentär om Grey Daze här: 


LÄS OCKSÅ: Graveyard släpper nytt

ANNONCE