Nyhet

Mandy Moore talar ut – kallar äktenskapet med Ryan Adams för ”ohälsosamt”

GAFFA.se – allt om musik

I det senaste avsnittet av Marc Marons podcast WTF öppnar skådespelerskan och sångerskan Mandy Moore upp sig om sitt tidigare äktenskap med Ryan Adams, som i förra veckan anklagades för sexuellt utnyttjande av flera kvinnor. Moore var gift med Adams mellan 2009 och 2016 och i podcasten beskriver hon äktenskapet som ”ohälsosamt”.

– Jag levde mitt liv för honom, det var en fullkomligt ohälsosam dynamik. Det kändes som att jag höll på att drunkna. Det var helt ohållbart och jag var så ensam med honom.

Podcast-intervjun spelades in innan New York Times släppte avslöjandet om Ryan Adams, och innehåller därför inga direkta referenser till den senaste tidens utveckling. Däremot är Mandy Moore en av de kvinnor som trätt fram och anklagat sångaren. Till Marc Maron säger hon även att äktenskapet gick ut över hennes karriär.

– Det är inte som att jag slutade jobba helt och hållet, jag gjorde lite småjobb här och där. Men när jag jobbade blev det väldigt tydligt att saker föll ihop fullkomligt där hemma. Jag kunde inte göra mitt jobb för det var ett konstant fokus på att försöka ge uppmärksamhet åt den här personen som behövde mig och inte ville låta mig göra någonting annat.

LÄS OCKSÅ: Efter anklagelserna – Ryan Adams albumrelsease skjuts upp

I samband med New York Times publicering sade Mandy Moore att Ryan Adams utsatt henne för psykisk misshandel.

– Vad du upplever med honom – bemötandet och det destruktiva, maniska fram-och-tillbaka-beteendet – upplevs som så ensamt. Det känns omöjligt att någon annan skulle ha blivit behandlad på det sättet.

Hon beskriver bland annat att han tryckte ner henne för hennes musikkarriär.

– Han brukade alltid säga ”du är ingen riktig musiker, för du spelar inget instrument”.

Ryan Adams har inte bemött Mandy Moores uttalanden och nekar fortfarande till anklagelserna om sexuella övergrepp.

LÄS OCKSÅ: "Anklagelserna mot Ryan Adams är toppen av ett indiemusik-isberg"

ANNONCE