Nyhet

Nu kräver fansen pengarna tillbaka

GAFFA.se – allt om musik

För ett par veckor sedan klev flera kvinnor fram och vittnade om att de utsatts för sexuella övergrepp av Ryan Adams. Efter anklagelserna drog skivbolaget in hans kommande album, dock kommer Adams planerade England- och Irland-turné fortfarande äga rum. Men nu kritiserar fans arrangörerna och kräver pengarna tillbaka, skriver BBC.

”Med tanke på de nya anklagelserna mot honom skulle jag vilja göra ett återköp av mina nyligen köpta Ryan Adams-biljetter”, skriver en användare på Twitter.

LÄS OCKSÅ: "Anklagelserna mot Ryan Adams är toppen av ett indiemusik-isberg"

”Att läsa anklagelserna gjorde mig mycket upprörd och jag bestämde att jag inte ville att några av mina pengar skulle gå till Ryan Adams i framtiden”, säger Emma Buff som köpt biljetter till Adams konsert, till BBC.

Hon berättar vidare till BBC att hon varit ett fan av Ryan Adams musik länge men med tanke på anklagelserna och det rådande klimatet är hon mer selektiv med vilka hon stöttar.

”Jag tänker definitivt på vilka mina hårt intjänade pengar ska gå till … och jag tror hela [musik]industrin behöver granska sig själv.”

BBC har sökt tre av Storbritanniens största biljettåterförsäljare för att få svar på huruvida biljettköpare kan få pengarna tillbaka, men i skrivande stund har ingen av dem svarat.

LÄS OCKSÅ: Utsatt för Ryan Adams – nu skriver Phoebe Bridgers ett öppet brev om händelserna  

ANNONCE