Nyhet

A$AP Rocky fortsatt häktad

GAFFA.se – allt om musik

Den amerikanska rapparen Rakim Mayers aka ASAP Rocky har suttit häktad på Kronobergshäktet i Stockholm sedan 5 juli på sannolika skäl misstänkt för misshandel. I dag skulle åklagaren lägga fram sitt beslut om huruvida åtal ska väckas mot stjärnan eller inte. Men något besked kom inte, istället begärde åklagaren förlängd åtalstid till torsdag 25 juli.

– Vi har arbetat intensivt med utredningen och behöver nu på oss till på torsdag i nästa vecka för att förundersökningen ska kunna färdigställas. Så länge förundersökningen pågår kan jag inte lämna några ytterligare kommentarer, säger kammaråklagare Daniel Suneson som leder förundersökningen, i ett pressmeddelande.

En förundersökning gällande ofredande, misshandel och försök till misshandel har även inletts mot målsägande. 


LÄS OCKSÅ: Kongressledamöter kräver att ASAP Rocky släpps fri

Under presskonferensen efter fredagens häktningsförhandlingar meddelade artistens advokat  Slobodan Jovicic att tingsrätten motiverar sitt beslut med att det fortfarande finns risk att ASAP Rocky flyr landet. Något advokaten inte håller med om.

– Det är orimligt att tro att Asap Rocky skulle undandra sig rättvisa, och därmed riskera att aldrig kunna besöka Europa på grund av en misstanke om misshandel, som i värsta fall kan leda till villkorlig dom och böter, säger Jovicic till TT.


Just nu befinner sig USAs biträdande utrikesminister Carl Risch i Sverige för att träffa ASAP Rocky och företrädare för utrikesdepartementets konsulära enhet.

LÄS OCKSÅ: Världsstjärnan ställer in Way Out West 

ANNONCE