Nyhet

ASAP Rockys egna ord om misshandeln i Stockholm – "jag är bra på att slåss"

GAFFA.se – allt om musik

Idag står det klart att ASAP Rocky åtalas för misshandel. Men i förhör som Aftonbladet tagit del av menar rapstjärnan att han försökt lugna ner situationen.

Enligt ASAP Rocky började det med att två män, inklusive den misshandlade, ska ha frågat om vägen. När ASAP Rockys gäng förklarade att de inte visste då de inte var från Sverige lämnade personerna platsen. De ska därefter istället ha frågat andra i närheten. ASAP Rocky menar att de då betedde sig "argsint och irrationellt". Den i fallet misshandlade mannen sökte därefter åter kontakt med rapstjärnans gäng.

– Min vakt bad honom då att gå. Då vakten blev knuffad försökte han knuffa bort honom. Han slog ett knytnävsslag som träffade vakten, sen slog han en gång med sina hörlurar vilket vakten också fick ett märke av när han parerade. Sen försökte han också slå ännu ett slag som missade, säger ASAP Rocky i förhör.


ASAP Rocky förklarar vidare att de båda männen förföljde honom i fyra kvarter innan konfrontationen var ett faktum.

– Han utdelade slag i min riktning och mot min vakt. Jag är bra på att slåss så jag kan inte säga att alla träffade, säger ASAP Rocky.

Rapstjärnan ska efter det ha försökt ta sig därifrån med en taxi, men istället urartade situationen. I filmklipp ser man hur en av förföljarna kastas ner på marken och tar emot sparkar och slag liggandes. Även en krossad flaska fanns med som tillhygge.


– Jag kan rättfärdiga det. Vi var tre mot två. Min vakt försökte lugna, gå emellan och få bort oss från killarna, säger ASAP Rocky och fortsätter:

– Det var fyra personer inblandade. Men inte fyra som slog.

Världsstjärnan erkänner även att han var en av de som attackerade.


– Jag fick ner honom på marken. Jag slog och sparkade.

LÄS OCKSÅ: Ryan Adams bryter tystnaden efter övergreppsanklagelser

ANNONCE