Nyhet

Kongressledamöter kräver att A$AP Rocky släpps fri

GAFFA.se – allt om musik

Den amerikanska rapparen A$AP Rocky har nu suttit häktad i Stockholm i två veckor efter ett gatuslagsmål. Det här har fått flera medlemmar i den amerikanska kongressen att reagera.

Hakeem Jeffries, demokratisk politiker och ledamot i representanthuset säger i en video på TMZ att han, kollegan Andre Carson och andra medlemmar av den afroamerikanska kongressgruppen Black Caucus kräver att det amerikanska utrikesdepartementet sätter press på den svenska regeringen för att få A$AP Rocky frisläppt.

”Hiphop-polisen som i flera år har angripit rappare i New York och andra delar av landet har nu visat världen att det inte bara är ett amerikanskt fenomen. Situationen med ASAP Rocky är olycklig, den är skandalös och den ska förhandlas”, säger Jeffries i videon. På Twitter skriver Jeffries att det handlar om rasism.

LÄS OCKSÅ: Video: Här är händelserna som föranledde stjärnans misshandel i Stockholm

ASAP Rocky hävdar att han är oskyldig och säger att han och hans crew handlade i självförsvar efter att de blivit förföljda och angripna av flera personer.

En namninsamling som kräver att rapparen frisläpps har i skrivande stund över 600.000 underskrifter. En rad artister bland andra Tyler, the Creator, Tyga, Schoolboy Q, T.I. och Rihanna har också krävt att stjärnan släpps. Tyler, the Creator sa i ett uttalande att han från och med nu kommer att bojkatta Sverige och Tyga ställde in en svensk konsert i solidaritet med ASAP Rocky.

LÄS OCKSÅ: Musiklegenden och aktivisten Johnny Clegg är död 

ANNONCE