Nyhet

5-årsjubileum inställt – på grund av Simon Gärdenfors-bokning

GAFFA.se – allt om musik

Ni har väl knappast glömt Mr Cool, eller #mrcoolgate som nån så fyndigt hävde ur sig? Det är historien om när en låt med flera år på nacken uppmärksammas av en stor skara kändisar, influencers och Instagram-stjärnor och skapar en enorm diskussion kring vad man som musiker får och inte får sjunga/rappa om. Nu har komikern och rapparen Simon Gärdenfors, som gästade humor-hiphop-projektet Mr Cools låt Knulla Barn, åter fått kalla handen och en festival väljer att tills vidare ställa in sitt femårsjubileum.

"Vi har tyvärr tvingats att tills vidare ställa in vårt stora 5-årsjubileum på Draken den 16 oktober 2019. Detta efter att Draken krävt att vi avbokar Simon Gärdenfors för att vi ska få uppträda i deras lokaler", hälsar arrangören Ståuppklubben i en Facebook-status och fortsätter:

"Simon har uppträtt hos oss ett 15-tal gånger under våra fem år och vi har haft äran att producera hans och Anton Magnussons senaste turné. Är inte Simon välkommen så är inte vi välkomna.


Vi hade inte en tanke på att det här skulle vara en kontroversiell bokning, främst då Simon (och Anton) uppträdde på Draken med Funny Fuckup så sent som i augusti, alltså efter förra sommarens stora drev. Draken har dessutom vetat om vår line up sedan två veckor innan biljettsläppet, trots det kommer det här först efter biljetterna är släppta, och hälften av dem redan sålda."

Arrangörens förhoppning är att jubileumet ska genomföras och de jobbar för närvarande med att hitta en ny lokal

"Till er som redan köpt biljetter återkommer vi så småningom med mer information. Hittar vi en ny lokal kommer era biljetter gälla även där, om vi tvingas ställa in permanent kommer ni givetvis få pengarna tillbaka", avslutar man.


LÄS OCKSÅ: 37-årig prisad musiker hittad död – misstänkt mord

ANNONCE