Nyhet

Förundersökning nedlagd – "f**k you Jonatan"

GAFFA.se – allt om musik

Ett av sommarens mest omdebatterade ämnen var låten Knulla Barn framförd av Mr Cool – en fiktiv karaktär skapad av Anton Magnusson, vars signum varit att provocera. Bakom låten från 2015 finns komikerna och musikerna Anton Magnusson, Simon Gärdenfors och Armann Hreinsson.

Mr Cool-debatten startade när bland andra Cissi Wallin och Eleine Eksvärd uppmärksammade låten, som enligt dem ”uppmanar till pedofili”.

LÄS OCKSÅ: Ja till kritiserad upphovsrättslagstiftning


Det hela utvecklades sedan till ett drev mot upphovsmännen bakom låten och både de och personer som bokat Anton Magnusson (som komiker och inte i rollen som Mr Cool) fick motta hot och flera klubbar tvingades avboka honom.

Under sommaren inleddes en förundersökning mot Anton Magnusson och Simon Gärdenfors efter att flera personer polisanmält dem för bland annat ’uppvigling’. Den förundersökningen är nu nedlagd.

LÄS OCKSÅ: McCartney avslöjar: Onanerade med Lennon


På Instagram postade Simon en bild på beslutet, där det står att förundersökningen läggs ned och att ”det går inte att bevisa att den eller de som varit misstänka har gjort sig skyldiga till brott”, tillsammans med bildtexten ”Alla förundersökningar mot mig blev just nedlagda - fuck you, Jonatan!”

Vilket syftar på Jonatan Alfvén – känd som företrädare för organisationen Love And Hope, tidigare Love Nepal, som felaktigt pekat ut barn som prostituerade och ljugit om att de räddat nepalesiska flickor ur sexslaveri på indiska bordeller.

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alla förundersökningar mot mig blev just nedlagda - fuck you, Jonatan!


Ett inlägg delat av Simon Gärdenfors (@gardenfors)

ANNONCE