Nyhet

Avantgardet tillbaka i studion med planen att "fånga vår gemensamma energi"

GAFFA.se – allt om musik

Avantgardet påbörjar inspelningen av ännu en fullängdare, hälsar ett pressmeddelande. Det nya albumet Mellan Miljonprogram Och Thailand planeras att släppas i höst och blir indiebandets fjärde skiva sedan debuten 2016. Dessutom släpper Avantgardet speldatum för sommaren.

– För oss finns det aldrig några andra prioriteringar än vår publik och eftersom vi har varit ute och spelat i de flesta städer runtom i landet sedan i höstas känns det som att ny musik måste vara det som gäller, säger Avantgardet sångare och frontfigur Rasmus Arvidsson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– För första gången ska vi försöka fånga hela bandet tillsammans på skiva. Vi har gjort över 100 spelningar med fullband senaste åren och har aldrig varit bättre tillsammans än nu så det känns som ett väldigt fint tillfälle att försöka fånga vår gemensamma energi även på skiva. 

I juli och början av augusti tar Avantgardet dock en paus från inspelningarna för en handfull sommarspelningar. Då besöker de bland annat Trädgården i Stockholm och Liseberg i Göteborg.

– De få spelningarna som blir i sommar är omsorgsfullt valda och en blandning av mindre spelställen där vår publik önskat att se oss igen och lite större scener där fler besökare får plats, säger Rasmus.

Turnéplan sommaren 2019:

26 jul – Majas vid havet, Varberg
1 aug – Liseberg, Göteborg
2 aug – Slussens pensionat, Orust
7 aug – Trädgården, Stockholm

LÄS OCKSÅ: Mando Diaos hyllade album blir föreställning

ANNONCE