Nyhet

Brian Mays oväntade avslöjande om Bohemian Rhapsody-filmen – "Om de bara visste"

GAFFA.se – allt om musik

Filmen Bohemian Rhapsody har blivit en succé och är hittills den musikfilm som hovat in mest pengar någonsin. Men trots det berättar Brian May att bandet Queen inte har tjänat några pengar på filmen ännu skriver NME. I en intervju med på BBC Radio 2’s The Zoe Ball Breakfast Show utvecklar May: 

– Det var ett långt arbete av kärlek, tog ungefär tolv år att utveckla tror jag. Vi trodde det här skulle fungera bra i slutet och vi kände oss nöjda med det, men vi insåg inte att det skulle gå så här bra. Det är helt otroligt, runt om i världen har det blivit en "billion dollar movie". 

I intervjun fortsätter han att prata om bandet ersättning från filmen och att det förmodligen är som fansen tror.


– Jag föll i skratt häromdagen eftersom det stod i tidningen att vi blev rika på den här filmen. Om de bara visste. Vi hade en ekonom inne häromdagen och vi har fortfarande inte tjänat en slant på filmen. Är inte det kul? Hur framgångsrik måste en film bli innan du tjänar pengar på den? Det finns så många människor som ska ha en del av det som folk inte inser, säger Brian May till BBC Radio.

Tidigare i år rapporterades det om en uppföljare till Bohemian Rhapsody.

Rudi Dolezal som regisserat några av bandets musikvideor exempelvis till låten One Vision sade att han förväntade sig att bandets manager Jim Beach skulle godkänna att göra en andra dokumentär om bandet.


Filmen Bohemian Rhapsody handlar om Queen och frontmannen Freddie Mercurys historia, från deras tidigare år till deras välkända uppträdande på Live Aid 1985. Huvudrollen som Freddie Mercury spelades av skådisen Rami Malek. Filmen har vunnit flertal priser, bland annat fyra Oscars och två Golden Globes. 

LÄS OCKSÅ: Slipknot hintar om nya masker – och ny musik


ANNONCE