Nyhet

Gustaf och Viktor Norén gör gemensam sak

GAFFA.se – allt om musik

Bröderna Gustaf och Viktor Norén kommer i sommar att turnera tillsammans med Floda Spelmän och är nu klara för storsatsande Hudikkalaset.

Projektets idé kommer från början från Gustaf, som efter att ha flyttat till Dala-Floda förra året året upptäckte den lokala passionen inom den musikgenre han själv är uppvuxen med – folkmusiken.


Repertoaren kommer att bestå av stora delar Fröding med låtar från både den massiva succén Infruset såväl som nyskrivna alster, kombinerat med inslag av Mando Diao, Sugarplum Fairy och State Of Sound.

– Något jag ångrat bittert för alltid är att vi inte hade Mando under Fröding-turnén. När jag fick hör om att Gustaf ihop med brodern Viktor (State of Sound, Sugarplum Fairy) skulle ut på en turné för att hylla Fröding och den svenska folkmusiken såg vi det som vår plikt att välkomna dem till HudikKalaset 2019, säger festivalgeneralen till eventet som nu har bokat duon.

I dagens släpp skickar de även ut Atomic Swing och duon Gammal som bär på Peg Parnevik och Pontus Petersson.


Hudikkalaset sker 25 - 27 juli och har sedan tidigare bokat till sig Laleh, Timbuktu & Damn, Tjuvjakt, Mares, Swedish Tiger Sound, Awaze, Cornelia Jakobs, Thuna, Imenella och Scaramanga.

LÄS OCKSÅ: Dick Dale är död

ANNONCE