Nyhet

Hästpojken överraskar med nytt album

GAFFA.se – allt om musik

I början på förra året släppte Hästpojken albumet Hästpojken Är Död, sitt första nya albumet sedan En Magisk Tanke 2013. Skivan följdes av en hyllad turné med utsålda spelningar runt om i Sverige. För att markera att Hästpojken inte är död släpper duon idag sin första liveskiva – Hästpojken: 29:e September 2018.

Skivan spelades in på ett slutsålt Pustervik i Göteborg. Utöver några av bandets populäraste låtar innehåller den även två covers av Dungen och Ebba Grön.

”Vi har aldrig tänkt att vi skulle släppa en liveskiva.  Känns som live är något man ska uppleva där och då och så försvinner det sen.  Så när det snackades om att spela in konserten på Pustervik så tänkte vi mest att jaha.  Det kanske man kan titta på nån gång i framtiden. Men när vi sedan lyssnade på det tyckte vi att det ändå fanns något där som kanske inte kommer fram på skivorna. En hejkon bejkon-känsla. En glädje. En stress.  Ett hästpojken från 2008 som spelar hästpojken-låtar från 2018.  Så vi har valt att behålla det precis som det var. Med felspel och pinsamma mellansnack o allt”, berättar Martin Elisson och Adam Bolméus om albumet i ett pressmeddelande.


Utöver Martin och Adam medverkar Samuel Pettersson (bas), Gustav Ejstes (piano) och Nico Janco (trummor) på skivan.

Lyssna på Hästpojken: 29:e September 2019 här: 


LÄS OCKSÅ: Lyssna på Jenny Wilsons första starka singel på svenska – stiger ned i traumat efter ett övergrepp

ANNONCE