Nyhet

Hästpojken släpper ny musik – första på sex år

"Medvetet eller omedvetet har åtminstone jag tagit på mig olika roller under hela mitt liv. Låten är en förhoppning om att jag ska sluta med det."

Efter att ha spelat i Bad Cash Quartet – som albumdebuterade med sin självbetitlade skiva redan för 20 år sedan och bland annat turnerade med Broder Daniel – bildade Martin Elisson och Adam Bolmeus (samt Broder Daniels Lars ”Poplars” Malmros, som sedermera lämnade bandet efter första skivan) Hästpojken.

Idag släpper bandet sin första singel på sex år, Min Nya Parfym, följt av ett femte album, River Av Ett Liv, som ges ut den 19 april.

Min Nya Parfym är det enda spåret på albumet som behandlar ett specifikt ämne. Känslan av att leva och dö med sig själv, och att det inte finns så mycket man kan göra åt det. Medvetet eller omedvetet har åtminstone jag tagit på mig olika roller under hela mitt liv. Låten är en förhoppning om att jag ska sluta med det, säger Martin Elisson i ett pressmeddelande och fortsätter:


– Musikaliskt har Adam varit starkt involverad, så jag känner mig lite som en klåpare om jag skulle ge någon djupare bakgrund rörande det. Men vi har båda kommit överens om att den ska vara så bombastisk som möjligt.

 


Nyligen presenterades en första stor konsert för Hästpojken 2024 på Filmstudion i Göteborg den 25 maj, som kommer följas av väl valda sommardatum och en omfattande höstturné.

LÄS OCKSÅ: Se Håkan Hellström, Henrik Lundqvist, Johnossi-John mfl tolka Nirvana

ANNONCE