Nyhet

Liseberg skickar ut 7 nya musikakter

GAFFA.se – allt om musik

När sommaren så sakteliga drar igång står Liseberg med ett nytt musikkoncept. Stora Scenen får sällskap av Lilla Scenen. Ett 40-tal konserter flyttar in på Lilla Scenen i det nya Hamnområdet på Liseberg. Idag presenteras de första sju bokningarna och redan 27 april blir det Augustifamiljen tillsammans med gäster som inviger Hamnområdet och konsertsommaren.

– På Lilla Scenen i Hamnområdet kan vi välkomna en dubbelt så stor publik än på den tidigare Taubescenen, och till en helt ny och bättre musikupplevelse. Vi kan därmed boka även större akter, de som kanske varit mellan Taubescenen och Stora Scenen i publik, säger Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg, i ett pressmeddelande. 

Kolla in de första bokningarna med arrangörens kommentarer:


Augustifamiljen med gästartister, 27 april 

Vare sig Augustifamiljen spelar på små eller stora scener, i På Spåret, själva eller med gästartister – så trollbinder de sin publik med sitt sound och sin energi. Sedan många år tillbaka har de varit ett återkommande och älskat inslag på Lisebergs scener så den 27 april känns det självklart att Augustifamiljen med gäster inviger nya Lilla Scenen och Hamnområdet.

– En ära för oss att få inviga denna nya scen på Liseberg, säger Stefan Sporsén, och som alltid försöker vi överträffa oss. Det är vår enda spelning denna vår, vi är rysligt taggade och har finfina gäster med oss!


Det blir energiskt och glädjefyllt, och ihop med några favoritgästartister från På Spåret gör Augustifamiljen både originallåtar och (nu smått legendariska) tolkningar av andras låtar.

Crew Of Me&You, 4 maj

I år förenades de två artisterna från The Sounds Maja Ivarsson och Felix Rodriguez och bildar bandet Crew of Me & You. Det var tidigt 2018 när Maja och Felix möttes i studion och successivt hittade tillbaka till den kreativa kärnan från The Sounds början. Inspirationen ledde dem till något helt nytt – med influenser från bl.a. 90-talets techno och elektroniska scen har de skapat ett elektroniskt sound som både är lekfullt och provokativt.


The Sounds som liveband har nått kultstatus och med samma energi och självförtroende kommer Crew of Me & You ta över scenerna i år, albumet är redan färdigt och förra veckan släpptes först singeln Come out and play. Den 4 maj intar de Lilla Scenen på Liseberg.

Hardcore Superstar, 11 maj


Firade världen över för sina explosiva och upplyftande liveuppträdanden sprängfyllda med integritet och passion, har Hardcore Superstar lyckats utnyttja all den passion och rå energi och översätta den till de 12 låtarna som utgör deras nya album You can’t kill my rock ‘n roll. Det är ett album som har självförtroende och attityd, fyllt med säkra hits och framtida favoriter. Sedan släppet har Hardcore Superstar varit ute på världsturné, i såväl Skandinavien som Japan och USA. I maj är det dags för bandet att inta Lilla Scenen på Liseberg.

Smith & Thell, 18 maj


Med sitt unika countryinspirerade popsound lade Smith & Thell landet för sina fötter under sin första soloturné i höstas. De är långt ifrån nya på scenerna, tidigare har de varit gäster på Darins stora turné. Duon startades i Helsingborg för ca 10 år sedan när Mary Jane Smith och Victor Thell föll direkt för varandras musikaliska vision, lust och ambition. Debutalbumet Soulprints släpptes 2017 och nu i vår är de aktuella med singeln Forgive me friend, som seglat rakt in på Svensktoppen och parkerade sig under några på förstaplats. Den 18 maj kommer de till Liseberg och Lilla Scenen.

Caroline af Ugglas, 23 maj

Multitalangen Caroline af Ugglas har släppt musik i över 20 år och är en av våra mest folkkära artister. Meritlistan har vuxit sig lång genom åren och innefattar ett flertal grammisnomineringar, egna konstutställningar samt en karriär som körledare och skodesigner. Senaste albumet VarförDärförsläpptes 30 september förra året och under 2019 är Caroline konsertaktuell med material från hela sin karriär.


Pale Honey, 25 maj

Pale Honey består av Tuva Lodmark (sång och gitarr) och Nelly Daltrey (trummor) och deras debut-EP Fiction (maj 2014) fick snabbt uppmärksamhet. 2017 släpptes bandets andra album Devotion som fick strålande kritik och ledde till dubbla nomineringar till P3 Guld för Årets rock och Årets grupp. Förra året var Pale Honey support till Iron & Wine’s Skandinavienturné och blev uppmärksammade av ingen mindre än Iggy Pop.


Plura, 30 maj

Plura Jonsson är en legendar i Sverige, inte minst genom sina 40 år som frontfigur i rockbandet Eldkvarn. Under 2016 tog bandet en paus men Plura fortsatte med sin egna kreativa process som resulterade i en vårturné runt om i Sverige. Under hösten 2017 huserade Plura på Scalateatern i Stockholm med den hyllade föreställningen ”En man av hjärtat” som även togs på turné samma år. Efter att i höstas gett 20 konserter på restaurangen Strandvägen 1 där Plura stått för såväl mat som musik och gäster, kommer han i sommar till Liseberg och Lilla Scenen.

Hela schemat under sommaren för stora och lilla scenen:


27 april, Augustifamiljen med gästartister, Lilla Scenen

4 maj, Crew of Me&You, Lilla Scenen

11 maj, Hardcore Superstar, Lilla Scenen


18 maj, Smith & Thell, Lilla Scenen

23 maj, Caroline af Ugglas, Lila Scenen

25 maj, Pale Honey, Lilla Scenen


30 maj, Plura, Lilla Scenen

7 juni Albin Lee Meldau, Stora Scenen

12 juni Tove Styrke och Imenella, Stora Scenen


19 juni Fricky, Stora Scenen

26 juni Dee Snider (US), Stora Scenen

28 juni Peter Jöback, Stora Scenen


5 juli Band of Horses (US), Stora Scenen

10 juli John Fogerty(US), Stora Scenen

31 juli Danko Jones (CA) och Hank von Hell (NO), Stora Scenen


2 aug Linnea Henriksson och Markus Krunegård, Stora Scenen

30 aug Kraftwerk 3D (DE), Stora Scenen

MEST LÄST: Svensk supergrupp redo för albumdebut – men det satt långt inne


ANNONCE