Nyhet

A$AP Rocky återvänder till Sverige

GAFFA.se – allt om musik

Efter all tomult kring världsstjärnans arresterande i somras står det nu klart att A$AP Rocky återvänder till Sverige.

I ett pressutskick från arrangören Live Nation berättar dem att efter de svenska fansens enorma stöd har rapparen bestämt sig för att ge supportrarna en belöning. Detta i form av en headlinespelning på Globen den 11 december. 

Den kontroversiella artisten får under kvällen också uppbackning från ett antal svenska artister, vilka det blir kommer att presenteras längre fram. 

Det var i samband med en spelning i huvudstaden tidigare i år som A$AP och delar av hans entourage häktades av svensk polis efter att de ska ha misshandlat en 19-årig man på en gata i stan, de åklagade yrkade på att de agerat i självförsvar men förblev ändå häktade under en tid. 

Domen blev tillslut en villkorlig frigivning och betalning på en ganska modest summa i skadestånd till offret. Frigivningen gavs utan krav om att återvända till Sverige för ytterligare rättsliga påföljder.

Efter att rapparen väl kommit hem var han ganska öppen med att han inte ville komma tillbaka till Sverige igen, detta gav upphov till att många utav hans artistkollegor följde honom i hans bojkott. 

Som tur är kan alla ändra sig och förhoppningsvis blir det kommande besöket skandal-löst och inte skandalöst.

Biljettsläppet till konserten äger rum den 12 november klockan 10.00 via LiveNation.se. En del av intäkterna från konserten kommer att gå till en lokal välgörenhetsorganisation.

LÄS OCKSÅ: "Kultband" uppges klara för Melodifestivalen

ANNONCE