Nyhet

Jonathan Johansson är tillbaka – "en rätt fet trippelmacka"

GAFFA.se – allt om musik

Jonathan Johansson släpper idag singeln För Oss från kommande albumet Scirocco med release i februari nästa år. Redan igår kunde man ta del av introduktionsmonologen Gnuflocken & Tjockteven, en snapshot av nya albumet. 

Scirocco återvänder Jonathan Johansson till de religiösa rötterna och närmar sig samtidigt ett gäng helt omöjliga frågor. Ett pressmeddelande radar upp spörsmål som "var börjar och slutar djuret i människan? Var börjar och slutar historiens tvång? Hur hittar man skönheten i kroppens förfall? Hur, och vem har rätt att välta ett imperium? Vem är god? Och vem är ond?"

Och idag kommer då det första ordentliga smakprovet.

För Oss är väl en rätt fet trippelmacka i typ ... ja, tre akter. Ett ryck från axeln och min största ansträngning. Mitt psyke på vid gavel och mitt oundvikliga arv. IS och white supremacy i en perfekt bäddad säng. Smaken av ökendamm i munnen. Och ja, ett perfekt samarbete med min gamle vän Samuel Starck, säger Jonathan Johansson i samma pressmeddelande.

I samband med releasen presenterades en exklusiv audio-och videoinstallation på Fotografiska i Stockholm. Under tre dygn mellan 25–27 november kunde fans och besökare uppleva tre spår till tre filmer från albumet Scirocco före alla andra.

Med albumet släppt beger sig popstjärnan ut på en längre turné. Här ser du honom:

25 mars - Pustervik, Göteborg
26 mars - Plan B, Malmö
27 mars - Kulturkvarteret, Kristianstad
28 mars - Konsert & Kongress (John Doe), Linköping
3 apr - Satin, Örebro
4 apr - Träkyrkan, Bollnäs
16 apr - Mejeriet, Lund
17 apr - Katalin, Uppsala
18 apr - Berns, Stockholm
24 apr - Söderport, Kalmar
25 apr - Rydows Salong, Karlskrona

Jonathan Johansson är en av landets mest hyllade popartister. Kommande Scirocco förklaras som ett konceptuellt album med en hårdare och experimentell ljudbild. 

Albumet är det första sedan Love & Devotion (2016) som utforskade kärlekens omöjliga möjligheter. Dessförinnan släppte Jonathan Johansson hyllade Lebensraum! (2015). Albumet blev ett av det årets högst betygsatta svenska skivor och hamnade i vår färska lista över 2010-talets bästa album.

LÄS OCKSÅ: Man åtalas efter provocerande namn på Spotify-lista

ANNONCE