Nyhet

Metallica ställer in turné – James Hetfield på rehab

GAFFA.se – allt om musik

Metallica skriver på sin hemsida och sociala medier att de måste skjuta upp sin kommande turné i Australien och Nya Zeeland i oktober och november, då sångaren James Hetfield skrivits in på rehab.

”Som de flesta av er nog vet har James kämpat med missbruk från och till i många år. Han har nu tyvärr tvingats återgå till ett behandlingsprogram för att jobba på att återhämta sig”, skriver de övriga medlemmarna Kirk Hammett, Rob Trujilo och Lars Ulrich och fortsätter:

”Vi räknar fullt med att återvända till er del av världen så snart som hälsa och schema tillåter. Vi låter er veta så fort vi kan. Återigen är vi ledsna över att vi besvärar så många av er, särskilt våra mest lojala fans som reser långväga för att gå på våra konserter. Vi uppskattar er förståelse och stöd för James, som alltid, tack för att ni är en del av vår Metallica-familj.”


Gruppen avslutar med att berätta hur biljettköpare kan få sina pengar tillbaka.

James Hetfield har länge varit öppen med sina missbruksproblem av framförallt alkohol, något han bland annat berättar om i dokumentärfilmen Some Kind Of Monster från 2004. Under inspelningarna av albumet St. Anger 2003 blev han inlagd på en avgiftningsklinik. I en intervju med Joe Rogan från 2016 (hör den nedan) berättar han att han varit nykter sen då i början på 00-talet, men det verkar alltså gått snett för honom på senare tid.


Den inställda turnén skulle börjat i Perth 17 oktober och slutat i Auckland 2 november. Nästa planerade Metallica-konsert ser nu ut att bli i San Fransisco 28 mars.

LÄS OCKSÅ: David Bowies Instagram-konto översköljs av kommentarer efter Greta Thunberg-status


ANNONCE