Nyhet

Se Sinéad O'Connors vackra comeback

GAFFA.se – allt om musik

Sinead O’Connor är tillbaka på scen efter drygt fem års uppehåll, då hon brottats med psykisk ohälsa. Den irländska sångerskan gjorde sin comeback tidigare i veckan på Ireland’s The Late Late Show, där hon framförde sin (Prince’s) hit Nothing Compares 2 U samt en cover på The Pouges låt Rainy Night In Soho. 


O’Connor skulle gjort scencomeback redan förra året men ”på grund av oförutsedda omständigheter” blev det dessvärre inställt. Föra året uppmärksammades sångerskan istället för sin tro, då hon meddelade att hon konverterat till Islam och i samband med det bytt namn till Shuhada Sadaqat. Något som diskuterades under besöket hos The Late Late Show.

”Ordet ’revert’ refererar till idén att om du studerar Koranen skulle du inse att du varit muslim hela livet men inte insett det”, sa sångerskan i intervjun och förklarade att det var det som hände henne. 

”Jag växte upp i ett väldigt annorlunda Irland mot det som finns nu. Det var ett väldigt förtryckt land, religiöst sett. Jag började studera skrifter från olika religoner för att själv hitta ’sanningen’ om gud. Jag trodde aldrig att jag skulle gå med i någon religon. Jag lämnade Islam till sist för jag hade så mycket fördomar om Islam … Men sen började jag läsa, och bara efter kapitel två i Koranen insåg jag att ’oh my god, jag är hemma.’” 


LÄS OCKSÅ: Supergrass gör comeback 

ANNONCE