Nyhet

Avantgardet släpper ny musik – annonserar bok, nytt album och spelningar

GAFFA.se – allt om musik

Idag släpper Avantgardet tre nya låtar inför veckans traditionsenliga avslutning på hemmaplan i Kalmar. Spelningarna på Söderport innebär att indiebandet lägger en höstturné bakom sig. De nya låtarna, med Fyll Ditt Hjärta i spetsen, är ett första smakprov inför en ny release till våren - Nybrosoundet. Den kommande utgivningen innehåller tio nya spår, samlade b-sidor samt en bok med Rasmus Arvidssons texter och bilder från bandets första fem år. Dessutom annonserar de nya speldatum för 2022, med start i Åre, Örnsköldsvik och Gävle redan i januari.De senaste åren har varit produktiva för Avantgardet med dubbla skivsläpp under pandemin, men indiebandet har inga planer på att slå av på takten under 2022. 

– De här nya låtarna skiljer sig ganska mycket både från varandra men också från förra skivan, både vad gäller genre, stil och produktion, men har genomgående en röd tråd vad gäller texterna. Nybrosoundet blir som en sammanfattning av de här makalösa åren som gått utan att för den sakens skull bli sentimental, blicka alltför mycket tillbaka eller slå av på takten. Tvärtom känns det väldigt viktigt för mig att förutom den här boken och samlade b-sidorna även släppa ny musik och kunna bjuda på nytt material när vi är ute och spelar. Nybrosoundet blir startskottet för det vi verkligen längtar efter, nämligen kommande fem år tillsammans med vår publik, säger Rasmus Arvidsson i ett pressmeddelande.

Förutom tio nya spår och samlade b-sidor 2016-2021 kommer Nybrosoundet även innehålla en bok med Rasmus Arvidssons texter tillsammans med bilder från Avantgardets resa från en tvättstuga i Nybro till att bli ett uppskattat liveband. I samband med releasen firar bandet tillsammans med sin publik på platserna där allting började, Debaser i Stockholm och Oceanen i Göteborg där spelningar är bokade.

Men redan i januari ger sig Avantgardet ut på en turnésväng med stopp i Åre, Örnsköldsvik och Gävle.

Avantgardet live 2021/2022:

16 december Kalmar, Söderport
17 december Kalmar, Söderport
18 december Kalmar, Söderport
13 januari Åre, Bygget
14 januari Örnsköldsvik, H1 Sliperiet
15 januari Gävle, Söders Källa
23 april Stockholm, Debaser
29 april Göteborg, Oceanen
30 april Göteborg, Oceanen

LÄS OCKSÅ: Tinder samarbetar med Spotify – förnuftskontrollera dina matchningar genom musiken

ANNONCE