Nyhet

Dave Grohl tolkar välkända låtar under Hanukkah Sessions

GAFFA.se – allt om musik

Foo Fighters-sångaren Dave Grohl och producenten Greg Kurstin har i år återigen gått samman för att skapa de så kallade Hanukkah Sessions och i samband med detta tolkar duon Van Halens klassiska hit Jump från 1984, det skriver NME.

Projektet, som de två artisterna skapade tillsammans förra året, går ut på att Grohl och Kurstin framför coverversioner av låtar som ursprungligen sjöngs av judiska artister. Detta utspelar sig åtta nätter i rad med anledning av den judiska högtiden Hanukkah, även kallad ljusfesten. Festivalen firar återinvigningen av Jerusalems tempel år 165 f.Kr., efter att grekerna vanhelgat det, och i år äger det rum från 28 november till 6 december.

Följande förklaring av låtvalet har delats via Foo Fighters Twitter-konto:

– Som möjligen den mest högljudda och hårdast rockande juden har David Lee Roth krediterat sin Bar Mitzvah-förberedelse som sin tidigaste sångutbildning. Han blev en rockstjärna samma dag han blev man.Hittills har duon även tolkat Lisa Loebs Stay (I Missed You) (1994), Barry Manilows Copacabana (1978) och Ramones Blitzkrieg Bop (1976). Nedan kan du se tolkningen av Copacabana.


Förra årets Hanukkah Sessions innehöll bland annat coverversioner av låtar från Drake, Peaches, Beastie Boys och The Velvet Underground. I slutet av 2020 års upplaga delade Grohl några ord om projektets betydelse för honom.

– När 2020 går mot sitt slut och ännu en Hanukkah slutar (min första!), påminns jag om de två saker som har tagit mig igenom det här året: musik och hopp. Det här projektet, som ursprungligen började som en dum idé, växte till att representera något mycket viktigare för mig. Det visade mig att den enkla gesten att sprida lycka och glädje räcker långt, och när vi blickar framåt bör vi alla anstränga oss för att göra det, oavsett hur många ljus som finns kvar för att tända menoran.

Sångaren har tidigare uppgett att många av hans projekt med gruppen Foo Fighters också har börjat som galna idéer. Det har bland annat inneburit att fans av Foo Fighters nu kan se fram emot att se Grohl och resten av bandmedlemmarna, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Pat Smear, Chris Shiflett och Rami Jaffee, i den kommande skräckkomedin Studio 666, som går upp på de amerikanska biograferna i februari 2022. Ett internationellt premiärdatum borde vara strax därpå.

LÄS OCKSÅ: Se Foo Fighters som ett synkroniserat simlag


ANNONCE