Nyhet

David Bowies 75-årsdag firas med en livestreamkonsert

GAFFA.se – allt om musik

Den 8 januari 2022 skulle ha varit David Bowies 75-årsdag. På grund av detta har det meddelats att ett antal av Bowies vänner och bekanta har gått samman för ett firande av den ikoniska musikern, det skriver Rolling Stone.

Evenemanget A Bowie Celebration är en konsert som kommer att livestreamas och som därefter kommer att finnas tillgänglig via RollingLiveStudios.com i 24 timmar för de som inte har turen att få tag på biljetter till själva konserten.

Konserten har en stjärnspäckad line-up både inom och utanför musikens värld, som inkluderar Def Leppard, Simon Le Bon (Duran Duran), John Taylor, Living Color, Gary Oldman, Rob Thomas, Walk The Moon, Jake Wesley och Ricky Gervais.


Dessutom ett kompband med musiker som har spelat med stjärnan, inklusive keyboardisten under många år, Mike Garson.

– Det är en ära att få dela David Bowies musik med världen. Jag ser fram emot att alla får uppleva denna mycket speciella show vi har i beredskap inför firandet av vad som skulle ha varit Davids 75-årsdag med bandmedlemmarna han spelade in och uppträdde med, samt ett fantastiskt gäng gästartister, för vilka han också var en inspiration, säger Garson.

Garson såväl som flera medlemmar i Bowies A Reality Tour-band spelade först en serie konserter som en hyllning till musikern året efter sångarens bortgång. Året därpå skedde firandet i form av en världsturné.

Förutom att fira Bowie tillägnas konserten musikfotografen Mick Rock, som har tagit många bilder av Bowie genom åren och som gick bort i november.


Evenemanget kommer också att fira 35-årsdagen av filmen Labyrinth från 1986 där Bowie spelade en av rollerna.

Han släppte sitt senaste studioalbum, Blackstar, på sin 69:e födelsedag 2016. Bara två dagar senare, den 10 januari, dog Bowie i cancer - en sjukdom som han inte hade berättat om för allmänheten. Musikerns bortgång kom som en chock för hela världen och speciellt de många fans han lämnade efter sig. Blackstar blev alltså en avskedspresent från den alltid överraskande stjärnan.LÄS OCKSÅ: David Bowies försvunna album Toy blir nu officiellt utgivet

ANNONCE