Nyhet

Placebo till Sverige – släpper nytt album

GAFFA.se – allt om musik

Idag meddelar albumaktuella Placebo att de ger sig ut på turné med ett stopp i Sverige.
 
Med en över 25 år lång karriär och 13 miljoner sålda skivor världen över kan Placebo snart lägga till ett åttonde studioalbum på sin meritlista. Den 25 mars 2022 släpps deras studioalbum
Never Let Me Go.

I september gav bandet ut sin första singel på fem år, Beautiful James, och idag släpptes även nya singeln Surrounded By Spies.


 
Frontmannen och sångaren Brian Molko och svenska basisten Stefan Olsdal var tidigare klasskamrater, men träffades senare av en händelse på en tunnelbanestation i London. Där och då började historien om Placebo som skulle bli en framgångssaga.

Placebo bildades 1994 och släppte sitt självbetitlade album två år senare, som var med och bidrog till att bana vägen för ett skifte inom den brittiska musikkulturen. Bandet sågs som något av en antites till den utpräglade britpopen och kom snabbt att göra ett avtryck i den brittiska musikhistorien – med fem topp tio-album på landets största listor, utsålda turnéer världen över och samarbeten med legender som David Bowie, The Cures Robert Smith och Michael Stipe från R.E.M.

Bandets debut följdes av flera stora genombrottsögonblick och framgångar, med exempelvis ett flertal platinautmärkelser för albumet Sleeping With Ghosts 2003 samt Battle For The Sun 2009 som tog dem till förstaplats på listor som European Billboard Chart.

2016 firade bandet 20 år och gav sig ut på en världsturné och gjorde ett stopp i Sverige. Nu återvänder Placebo till Stockholm med ny musik.

– Jag började skriva texten när jag upptäckte att mina grannar spionerade på mig på uppdrag av partier med en otrevlig agenda. Jag började då fundera på de otaliga sätt som vår integritet har urholkats och stulits sedan introduktionen av världsomspännande CCTV-kameror som nu använder rasistisk teknik för ansiktsigenkänning; uppkomsten av internet och mobiltelefoner, som har förvandlat praktiskt taget varje användare till en paparazzo och åskådare i sitt egna liv, och hur vi mest av allt har erbjudit personlig information till enorma multinationella företag vars enda avsikt är att utnyttja oss, säger Brian Molko om den nya låten Surrounded By Spies.

Placebo spelar live på Cirkus i Stockholm den 11 oktober 2022. Biljetter släpps onsdag 17 november klockan 10:00 via LiveNation.se.

Exklusivt förköp för Live Nations medlemmar från måndag 15 november klockan 10:00 till och med ordinarie biljettsläpp onsdag 17 november klockan 10:00. Du kan bli medlem via deras hemsida.

LÄS OCKSÅ: Nick Cave skapade en 46-minuters jamsession – spelar även känd författare i ny långfilm

ANNONCE