Nyhet

Placebo tvingas ställa in konserter

"Vi är frustrerade och besvikna."

I november 2021 meddelade Placebo att de skulle ge sig ut på turné under 2022 med ett stopp i Sverige.
 
Med en över 25 år lång karriär och 13 miljoner sålda skivor världen över har Placebo sedan dess även kunnat lägga till ett åttonde studioalbum på sin meritlista. Den 25 mars 2022 släpptes Never Let Me Go som GAFFAs recensent hyllade och beskrev som "inte slutet för världen, bara slutet för mänskligheten". Recensionen i sin helhet kan du läsa här.

Nu meddelar bandet att de tvingas att ställa in flera konserter på grund av att covid 19-smittan har tagit sig in hos bandmedlemmar och deras turnésällskap. På Instagram skriver bandet att de inte kommer att kunna genomföra spelningarna i Bukarest och Skopje den 13 respektive 16 juli. 

"Vi ber om ursäkt för besväret och besvikelsen. Vi gör allt vi kan för att boka om datumen och håll gärna koll lokalt för ytterligare information", skriver bandet på Instagram.

Turnén är tänkt att fortsätta den 18 juli i Istanbul om allt går som planerat.



Frontmannen och sångaren Brian Molko och svenska basisten Stefan Olsdal var gamla klasskamrater och träffades senare av en händelse på en tunnelbanestation i London. Där och då började historien om framgångssagan Placebo.

Bandet bildades 1994 och släppte två år senare sitt självbetitlade album som var med och banade vägen för ett skifte inom den brittiska musikkulturen. Placebo sågs som något av en antites till den utpräglade britpopen och kom snabbt att göra ett avtryck i den brittiska musikhistorien – med fem topp tio-album på landets största listor, utsålda turnéer världen över och samarbeten med legender som David Bowie, The Cures Robert Smith och Michael Stipe från R.E.M.

Bandets debut följdes av flera stora genombrottsögonblick och framgångar, med exempelvis ett flertal platinautmärkelser för albumet Sleeping With Ghosts 2003 samt Battle For The Sun 2009 som tog dem till förstaplats på listor som European Billboard Chart.

Placebo spelar live på Cirkus i Stockholm den 11 oktober 2022. 

LISTA: De åtta bästa låtarna med Placebo


ANNONCE