Nyhet

Entombed gör unik spelning på Gefle Metal Festival

GAFFA.se – allt om musik

Det svenska death metal-bandet Entombed gör nästa sommar en exklusiv spelning i Gävle när de headlinar Gefle Metal Festival. Detta kommer att bli en konsert med tidigare Entombed-medlemmar och andra gästartister på scen. Datumet är 14 juli 2022.

Entombed räknas som ett av de allra mest inflytelserika banden inom death metal-genren och sedan debuten 1990 har de sålt miljontals album över hela världen. Nu är det dags för dem att spela en konsert för första gången sedan 2016 och det kommer att bli något utöver det vanliga.

Kärnan består nu av Uffe Cederlund, Alex Hellid, Nicke Andersson (bilden) och Jörgen Sandström då bandets originalsångare L-G Petrov tragiskt nog gick bort tidigare i år efter en tids sjukdom.


– L-G var en centralfigur inom svensk metal som lämnade ett enormt stort tomrum efter sig. När vi startade Gefle Metal Festival 2016 var Firespawn med L-G i spetsen det allra första bandet som spelade och på den senaste festivalen 2019 stod han på scen med sitt Entombed A.D. Däremellan var han på plats som entusiastisk besökare. Det känns bra att kunna hylla L-G och hans insats för metal med den här konserten, säger Gefle Metal Festivals VD Edward Janson i ett pressmeddelande.

Biljetter finns tillgängliga på www.geflemetalfestival.se.

Gefle Metal Festival äger rum 14-16 juli 2022 och följande band är nu klara:

Entombed
Meshuggah
Emperor
At The Gates
Heaven Shall Burn
Mayhem
Deicide
Exodus
Soilwork
Marduk
Myrkur
Unleashed
Tribulation
LOK
Jinjer
Brujeria
Swallow The Sun
Fleshgod Apocalypse
Draconian
Thyrfing
Angelus Apatrida
Heathen
Sister Sin
Venom Prison
Ice Age
Frantic Amber
Mass Worship
Konvent
(O)
Skinflint

LÄS OCKSÅ: Ozzy Osbourne tackar Satan för skyddet mot coronaviruset

ANNONCE