Nyhet

Från 40-årsjubilerande chockrock till popveteran – här är dagens konsertnyheter

GAFFA.se – allt om musik

Med "konsertkollen" samlar vi dagens konsert- och turné-nyheter som har kommit in till vår redaktionsmejl. Har du en turné eller konsert du vill tipsa om: mejla [email protected].

HONNE

Den Londonbaserade duon Honne bestående av Andy Clutterback och James Hatcher, slog igenom stort när de släppte sitt debutalbum 2016. Efter ytterligare ett hyllat släpp två år senare delade duon i dagarna med sig av album nummer tre döpt till frågan: Let’s Just Say The World Ended A Week From Now, What Would You Do?. Med gäster som Sam Smith, Arlo Parks och Khalid är det här en stjärnspäckad historia.

24 mars – Slaktkyrkan, Stockholm

JOJO

Trots sina unga 30 år är amerikanska JoJo, född Joanna Levesque, något av en veteran i musikbranschen. Få har nog undgått hennes megahits från 2000-talet. 17 år in i karriären gjorde JoJo comeback med albumet Good To Know (2020), som hamnade på första plats på Billboards “R&B Album Chart” och tog emot hyllningar från Vulture, Time, Variety, Nylon, NPR och The Fader, för att nämna några.

30 maj – Fryshuset, Stockholm

KITE

Den här gången byts anrika Operan ut mot industrilokalen Fållan i Slakthusområdet vilket också innebär nya förutsättningar och en helt ny scenshow för duon. Som bonus har Kite även bjudit in några av sina egna favoritartister – Youth Code, Luis Vasquez (The Soft Moon) och Pelada. Det blir totalt fyra akter på två scener med en avslutande spelning med Kite. Spelningen, som blir vårens enda i Stockholm för bandet, kommer även föregås av helt ny musik från Kites kommande EP VII.

14 maj – Fållan, Slakthusområdet, Stockholm

W.A.S.P.

6 juni 2022 fyller W.A.S.P. 40 år. Detta firas en med stor turné med inte mindre än elva konserter i Sverige. Få band i rockhistorien har orsakat så mycket kärlek, hat och andra känslor som W.A.S.P. Ändå sedan starten på de små klubbarna i Los Angeles fram till bannlysningar från att spela live i flera länder har deras kombination av chock och rock gjort att religiösa organisationer, parlament och till och med senaten i Washington D.C. gjort vad de kan från att hindra dem att sälja skivor och stå på scen.

12 april – Malmö, Moriskan

13 april – Huskvarna, Folkets Park

14 april – Sundsvall, Sporthallen

15 april – Umeå, Idun

20 april – Gävle, Gasklockorna

21 april – Eskilstuna, Lokomotivet

22 april – Örebro, Conventum Kongress

23 april – Karlstad, Nöjesfabriken

28 april – Stockholm, Fållan

29 april – Norrköping, Flygeln

30 april – Göteborg, Trädgårn

FIVE FINGER DEATH PUNCH

Sedan deras debutalbum The Way Of The Fist från 2007 har Five Finger Death Punch vunnit ett flertal priser och samlat på sig flera miljarder streams. Nu meddelar bandet att de ger sig ut på Europaturné nästa år. I Sverige gör man ett stopp.

27 juni – Göransson Arena, Sandviken

RUFUS WAINWRIGHT

Amerikansk-kanadensiska Rufus Wainwright räknas av många som en av vår tids främsta kompositörer och låtskrivare. Nästa år kommer han till Europa med Unfollow The Rules Tour som inleds i Sverige.

16 mars – Filadelfia, Stockholm

LÄS OCKSÅ: Nytt nummer ute nu

ANNONCE