Nyhet

Billie Eilish och Peter Gabriel går med i koalition mot vapenvåld

I slutet av september har organisationen ett invigningsevent där grungebandet Bush uppträder.

Indiepopstjärnan Billie Eilish och rockveteranen Peter Gabriel är två av de senaste medlemmarna i en ny koalition som syftar till att stoppa vapenvåld i USA.

Koalitionen som kallar sig ”Artist For Action To Prevent Gun Violence” har sidan tidigare bland andra Sheryl Crow och Nile Rodgers bland sina medlemmar, enligt NME.

Artist For Action To Prevent Gun Violence beskriver sig som en organisation som uppmuntrar amerikaner till att engagera sig för att utrota vapenvåldet i landet.


– Som ett artistkollektiv behöver vi slå oss samman för att förändra, säger Eilish i ett uttalande, enligt NME.

Andra artister som engagerat sig i organisationen är bland andra Rufus Wainwright, Pixies, Sofi Tukker och Bush.

Bush kommer även att uppträda under ett invigningsevent för organisationen, den 22 september i New York.


– Som far är jag förbluffad över vapenvåldet i USA, och som musiker är jag i en tillräckligt gynnsam position för att kunna stå upp mot det. Det här är en människorättskris som är ur kontroll. Det har skett över 400 masskjutningar i USA under 2023, från butiker till fotbollsmatcher till parader och skolor. Alla människor, särskilt barn, förtjänar att känna sig och vara säkra, säger Bush-gitarristen Gavin Rossdale, enligt NME.

Bakom organisationen står musikern Mark Barden, vars son mördades under skjutningen på Sandy Hook-skolan 2021.

I ett uttalande säger Barden bland annat:


– Efter att min son Daniel mördades lade jag min karriär som professionell gitarrist på hyllan för att engagera mig i arbetet mot vapenvåld. Gå samman med mig och hundra andra artister, musiker, skådespelare, atleter och människor som du, i arbetet med att få ett stopp på det här meningslösa våldet.

LÄS OCKSÅ: KENT-SAMLING AUKTIONERAS UT - TILL FÖRMÅN FÖR BARNCANCERFONDEN

ANNONCE