Nyhet

Liseberg presenterar konserter i vinter

GAFFA.se – allt om musik

Nu i november ordnas det för första gången på 797 dagar livekonserter på Liseberg igen. Fem akter presenteras idag för Lisebergs julsäsong och de alla kommer att ge spelningar på Lilla Scenen i Hamnområdet för sittande publik. Totalt blir det sju olika konsertkvällar och biljetterna släpps på tisdag 26 oktober kl 10 på Lisebergs hemsida.

Under pandemin har Liseberg inte kunnat anordna några livekonserter, med undantag för Lotta på Liseberg i somras till sittande publik. När restriktionerna för nöjesparken nu har släppts är det återigen dags för musik på Lisebergs scen.

– Äntligen! Vi har flyttat fram, bokat av och dragits mellan hopp och förtvivlan, precis som resten av musikbranschen de här senaste två åren. Fantastiskt att äntligen kunna presentera liveakter på Liseberg igen, säger Per Alexanderson, artistbokare Liseberg, i ett pressmeddelande.


Det är också första gången "Jul på Liseberg" står med konserter. Det finns plats för 400 sittande publikgäster på Lilla Scenen.

– Det är inga julkonserter, men såklart kan besökaren passa på att besöka julparken innan konserten börjar precis som våra julbordsgäster, säger Andreas Andersen, VD Liseberg, i samma pressmeddelande.

Dessa ser du på Liseberg framöver:


Atomic Swing, acoustic à la 1792 – 26 november

Med genombrottsskivan A Car Crash In The Blue satte Atomic Swing tonen för en hel generation av rockband som skulle komma att springa ur kölvattnet av den musikaliska våg som drabbade landet under 90-talet. 6 augusti 2021 återvände de med en EP betitlad Sing Back The Light, deras första på 15 år. 26 november kommer Niclas Frisk, Micke Lohse, Tomo Sukenobu och Karl Larsson till Lilla Scenen.

John Holm – 2 december


Under 70-talet släppte John tre album som fått ikonstatus i Sverige. Sordin (-72), Lagt Kort Ligger (-74) och Veckans Affärer (-76). Sedan dess har John varit tämligen sparsmakad, 1975 gjorde han sin första turné och exakt 40 år senare, 2015, var det så dags för den andra. Sen dess har han gjort flera hundra spelningar runt om i Sverige och hans egensinniga röst och djupa texter fortsätter att attrahera lyssnare trots att han inte släppt särskilt många skivor.

Just nu är John aktuell med dokumentären Det Finns Så Många Vägar – En Film Om John Holm.

Weeping Willows – 8, 9 och 10 december


Historien om Weeping Willows började redan 1994 då bandet bildades. Idag är Weeping Willows ett av Sveriges mest rutinerade, etablerade och folkkära popband. De senaste två åren har Weeping Willows främst ägnat sig åt att skriva nya låtar och spela in nya skivor – något som vi kommer bli varse den 19 november när ett helt nytt julalbum släpps.

Lasse Stefanz – 17 december

Lasse Stefanz bildades 1967 i Gärds Köpinge utanför Kristianstad. På den tiden repeterade bandet i ett hönshus och ibland fick de spela på skoldanser och lokala bingokvällar. Mer än 50 år senare har Lasse Stefanz knipit en rad guld- och platinaskivor och har många turnéer i bagaget. I år är de aktuella med singeln En Bättre Man. 


Jens Lekman – 22 december

Jens Lekman slog igenom med debutalbumet When I Said I Wanted To Be Your Dog 2004, och blev omedelbart en av Sveriges mest älskade indieartister, samtidigt som han hyllades världen över. Sedan dess har Lekman fått otaliga utmärkelser.

VÄRLDENS BÄSTA LÅT: Ljudet av ett exploderande rasande inferno i himmelriket


ANNONCE