Nyhet

The Strokes, Japanese Breakfast med flera till ny svensk konsertsatsning

GAFFA.se – allt om musik

Nyligen fyllde The Strokes debutalbum Is This It 20 år. Det var med den skivan som New Yorks nya hajp vände upp och ner på allt – plötsligt var rocken lite hetare och lite snyggare. I sommar gör bandet den nya svenska konsertsatsningen Rosendal Garden Party i Stockholm.

I förra veckan skrev vi om att hiphopgiganten Tyler, The Creator kommer till Stockholm och att han uppträder vid sidan av Jungle, Arlo Parks och Daniela Rathana på Djurgården. Även The National, Cat Power med flera gör samma område fast på ett annat datum i en satsning där man valt att fördela ut akterna någorlunda genrevis.

Och nu är alltså The Strokes klar för denna variant av festival. De tar med sig singer-songwriter-raketen Clairo, de lika elektroniska som tropiska kollagepopmakarna i The Avalanches, Japanese Breakfast vars konstnärliga indiepop har hyllats samt den svenska artisten Linn Koch-Emmery.

Biljetterna till Rosendal Garden Party släpps på onsdag klockan 10:00 via Eventim. Alla som bokar biljett till två eller tre dagar får en rabatt på priset.

Upplägget för Rosendal Garden Party är som följer:
8 juni: The Strokes / Clairo / The Avalanches / Japanese Breakfast / Linn Koch-Emmery
10 juni: The National / Sharon Van Etten / Cat Power / Albin Lee Meldau
11 juni: Tyler, The Creator / Jungle / Arlo Parks / Daniela Rathana

KLASSIKERN: The Strokes – Is This It: "Naken indierock som tog gitarrerna in i 2000-talet"


ANNONCE