Nyhet

ASAP Rocky gripen – misstänks för skjutning

GAFFA.se – allt om musik

ASAP Rocky gjorde 2019 ett uppmärksammat besök i Sverige, som slutade i flera veckor på Kronobergshäktet och slutligen en misshandelsdom för stjärnan. Det var i samband med en spelning i huvudstaden som han och delar av hans entourage häktades av svensk polis efter att de ska ha misshandlat en 19-årig man på en gata i staden. De åklagade yrkade på att de agerat i självförsvar men förblev ändå häktade under en tid. Domen blev till slut en villkorlig frigivning och skadestånd på en ganska modest summa till offret. Frigivningen gavs utan krav om att återvända till Sverige för ytterligare rättsliga påföljder.

Därefter har det varit trevligare tongångar när han i början av 2022 utannonserade att han väntar barn med sin gravida flickvän Rihanna

Men nu har han alltså blivit gripen igen, denna gång misstänkt för inblandning i en skjutning i Los Angeles, USA, som ska ha skett i november 2021, enligt NBC News. Offret som överlevde ska ha berättat för polisen att ASAP Rocky och ytterligare två personer gick fram till honom på gatan. Han hävdar att artisten hade en pistol i handen och sköt tre till fyra gånger mot honom.

Rapparen anhölls så fort han landade på flygplatsen LAX i Los Angeles med privatflyg från Barbados. Detta efter att ha varit på semester med sin barbadiska flickvän. 

LÄS OCKSÅ: Rihanna väntar barn med ASAP Rocky

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:

ANNONCE