Nyhet

Black Star släpper nytt album efter 24 år

GAFFA.se – allt om musik

Året var 1998 då duon Black Star, bestående av Talib Kweli och Yasiin Bey (tidigare känd som Mos Def) släppte albumet Mos Def And Talib Kweli Are Black Star. Sedan dess har artisterna gjort karriärer var för sig, och snacket har gått kring huruvida de kommer att slå sig ihop igen för att släppa nytt.

Stereogum skriver att Talib Kweli meddelade redan 2020 att Black Star spelat in ett nytt album med Madlib, men att det aldrig skulle släppas. Han sa då i en intervju att människor som inte håller på med musik lagt sig i processen och betett sig respektlöst.

– Livet är för kort för att inte bli respekterad av kulturgamar. Ni kanske får höra albumet efter att jag är borta, sa Madlib då.


Lyckligtvis behövde han inte försvinna för att albumet skulle komma ut, den tredje maj släpps nämligen Black Stars andra album No Fear Of Time. Albumet kommer dock att vara exklusivt för lyssnare som prenumererar på Luminary, en app som tillhandahåller olika podcasts.

Talib Kweli pratar om det nya albumet i en pressrelease, där han berättar att han besökte Yasiin i Europa för några år sedan och att de började snacka om låtar till ett nytt album:

– Det påminner mycket om hur vi gjorde det första albumet. Men då fanns inga mobila studios. Med den här plattan har vi inte satt foten i en inspelningsstudio. Allt har gjorts i hotellrum och backstage på Dave Chapelle-shows.


Förra året spelade duon upp en av låtarna från det nya albumet på Dave Chapelles podcast The Midnight Miracle, exklusiv för Luminary-användare. För den som inte prenumererar finns en trailer till nya plattan, som du kan lyssna på här:

LÄS OCKSÅ: Kanye West ratar etablerade streamingtjänster – släpper skiva på egen plattform

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:

ANNONCE