Nyhet

Millencolin firar 30 år med gäster

GAFFA.se – allt om musik

Millencolin firar 30-årsjubileum på Skansen i Stockholm tillsammans med några av deras favoritband. Under Royal Punk Fest – Millencolin 30th Anniversary kommer publiken att få se Sum 41, Kvelertak, Världen Brinner och avslutningsvis Millencolin inta scenen under en sommarkväll den 22 juni.

Punkbandet Millencolin från Örebro är en av våra största rockexporter. Bandet har genomfört flera världs- och Europaturnéer vilket resulterat i att de har samlat på sig dedikerade fans runtom i världen. Från deras debutalbum Same Old Tunes till senaste plattan SOS har de under tre decennier skapat trallvänlig punk. 

Det kanadensiska bandet Sum 41 har skapat ett namn för sig själva med punk- och rocklåtar som In Too Deep, Fatlip och Still Waiting. De har sålt över 15 miljoner skivor världen över, fått en Grammynominering, vunnit 2 Juno Awards och flera Alternative Press Music Awards-priser. De beskriver sig själva som kompromisslösa och ärliga, utan några planer på att sakta ner. 

Norska metalbandet Kvelertak är inga främlingar för den svenska publiken och har agerat support till band som Ghost och Metallica. Karriären tog fart vid det självbetitlade albumet från 2011, som innehåller låtar som Mjød och Blodtørst. 2020 släpptes deras fjärde album Splid vilket är det första albumet med Ivar Nikolaisen som sångare. 

Västeråsbaserade Världen Brinner albumdebuterade med Slöseri Av Tid 2018 och två år senare kom uppföljaren Vi Äger Natten. Bandet spelar energifylld punkrock på svenska och låttexterna handlar ofta om orättvisor som bandet upplever finns i samhället. Låten Dom Mörda Ida fick till exempel genomslag med sitt budskap mot kvinnomisshandel. Världen Brinner har tidigare turnerat med Millencolin och i sommar spelar de på samma scen igen.

Datum 2022
22 juni - Skansen, Stockholm

Biljetter släpps på tisdag den 19 april klockan 09:00 via LiveNation.se.

LÄS OCKSÅ: Record Store Day firar 15 år – skivbutiker arrangerar spelningar

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:


ANNONCE