Nyhet

Nick Cave och Warren Ellis släpper bibel-inspirerat album

GAFFA.se – allt om musik

Nick Cave och Warren Ellis presenterar det nya albumet Seven Psalms som består av spoken word-kompositioner tonsatta med musik samt ett instrumentalt nummer. Skivan bär på sammanlagt sju spoken word-nummer på A-sidan och en tolv minuter lång instrumental komposition på B-sidan. Seven Psalms släpps vinyl i begränsad upplaga och 10 juni är releasedatumet.

Det kommande albumet kommer även att finnas tillgängligt på olika streamingtjänster.

"Under nedstängningen skrev jag ett antal psalmer, eller små, heliga sånger – en om dagen under en hel vecka", säger Nick Cave i ett uttalande och fortsätter:

”De sju psalmerna presenteras som en lång meditation – om tro, ilska, kärlek, sorg, nåd, sex och lovsång. Ett kontemplativt bidrag, härrörande från en osäker tid. Jag hoppas du tycker om det."


Skivan är producerad av Cave i samarbete med Luis Almau. Projektet uppstod medan Cave och Ellis arbetade på 2021 års album Carnage.

Omslaget till vinylen Seven Psalms påminner om en psalmbok. Ett petroleumblått omslag med titeln samt ett kors i guldfolie. De som beställer vinylen genom webbshoppen Cave Things får även ett exklusivt bönekort.

Låtlista för Seven Psalms:

Sida A:


How Long Have I Waited?

Have Mercy On Me

I Have Trembled My Way Deep


I Have Wandered All My Unending Days

Splendour, Glorious Splendour

Such Things Should Never Happen


I Come Alone And To You

Sida B:

Psalm Instrumental


LÄS OCKSÅ: Nick Cave minns bortgångne Mark Lanegan – och ger ett smakprov på en ny film

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt:


ANNONCE