Nyhet

Nick Cave livedebuterar ny låt – lyssna här

Så sent som i augusti släppte Nick Cave livealbumet Australian Carnage - Live At The Sydney Opera House tillsammans med kollegan Warren Ellis.

Under en konsert i Chicago från slutet av september presenterade Cave mer nytt material. Den nya låten är en pianoballad betitlad To Be Found. Lyssna på livepremiären här:

I en intervju med NME från slutet av maj avslöjade Cave också detaljer om ett kommande Bad Seeds-album, som enligt utsago inte kommer att vara lika rockinfluerat.

– Jag kan inte se det hända. Inte för att nästa platta är ambient, inte alls, men jag kan inte se oss gå tillbaka till den vanliga rock ’n’ roll-stilen. Jag vet inte hur man gör det längre.


I intervjun pratade han vidare om sitt samarbete med bandkamraten Warren Ellis.

– Den känns så väldigt fruktbar, vår relation. Vi har precis varit i studion, vi gör en ny Bad Seeds-platta med andra medlemmar också. Det som är på gång är väldigt intressant tycker jag, och annorlunda hela tiden, säger Cave till NME.

Caves senaste album med The Bad Seeds, Ghosteen, kom ut för fyra år sedan. Albumet fick full pott av GAFFAs Andreas Trella, som bland annat skriver:


”Det här måste utan tvekan vara Caves absolut personligaste släpp någonsin. Något som blir så påtagligt starkt att man både älskar och något fruktar detta sanna mästerverk och den totala utsöndring av misströstan som skapats genom en perfekt kombination av poetiskt gripande texter, den perfekta fraseringen samt en totalt omslutande instrumentering.”

Läs hela recensionen här.

LÄS OCKSÅ: NICK CAVE GER RÅD TILL UNGT FAN: TVÅ EGENSKAPER SOM KOMMER FÖRBÄTTRA DITT LIV OERHÖRT


ANNONCE