Nyhet

Travis Barker från Blink-182 hyllar Taylor Hawkins – med tatuering

GAFFA.se – allt om musik

Taylor Hawkins, trummis i Foo Fighters sedan 1997, somnade in för gott vid en ålder av 50 år den 25 mars.

"Foo Fighters-familjen är förkrossad över den tragiska och alltför tidiga förlusten av vår älskade Taylor Hawkins. Hans musikaliska anda och smittande skratt lever vidare med oss alla för evigt", skrev bandet i sociala medier och sörjde ihop med hans fru, barn och familj.

Foo Fighters befann sig på en turné i Sydamerika och skulle ha spelat på en festival i Bogota i Colombia den 26 mars. Kvällen innan föll Taylor Hawkins ihop med bröstsmärtor och ambulans skickades till hotellet, enligt uppgifter till CBS News.

Men Taylor Hawkins liv gick inte att rädda. Enligt Colombias justitiedepartement ska Taylor Hawkins ha haft tio olika substanser i urinen när han dog – bland annat marijuana, opioider, bensodiazepiner och tricykliska antidepressiva läkemedel, meddelar CBS News.

Nu har trummisen Travis Barker från Blink-182 tatuerat in en hök på ankeln i Hawkins ära, vilket han visar upp på sociala medier med bildtexten: "HAWK forever". (Klicka fyra gånger till höger i bilden för att se den)

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av travisbarker (@travisbarker)Barker och Hawkins var båda vänner sedan tidigare och när nyheten om Taylors död kom uttalade sig Travis följande i sociala medier:

"Jag har inte orden. Ledsamt att skriva detta och att aldrig se dig igen. Jag kommer aldrig att glömma Laguna Beach-dagarna när jag var en nolla som spelade i ett punkrockband och du spelade med Alanis [Morissette, reds. anm.]. Du skulle komma och se mig spela på sunkbarer och säga, 'grabben du är en stjärna'. Och jag trodde att du var galen men du gav mig så mycket hopp och beslutsamhet."

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av travisbarker (@travisbarker)Taylor Hawkins föddes 17 februari 1972 i Fort Worth, Texas och växte upp i Long Beach, Kalifornien dit han flyttade som fyraåring. Han turnerade bland annat som trummis med Alanis Morissette, när hon gjorde succé med albumet Jagged Little Pill, innan han gick med i Foo Fighters 1997. Taylor Hawkins ersatte Foo Fighters trummis William Goldsmith efter att det uppstått en konflikt när bandet spelade in sitt andra album, The Colour And The Shape. Den dåvarande batteristen valde då att lämna. Frontmannen Dave Grohl fick ta över trummorna temporärt på inspelningen men Taylor erbjöd sig snart att gå med i bandet, trots att Alanis Morissette rönte större framgångar vid denna period. Taylor ville nämligen spela i ett rockband.

Sedan dess har Foo Fighters nått en större publik för varje album och 2004 grundade Taylor även sitt sidoprojekt Taylor Hawkins & The Coattail Riders där han spelade trummor och sjöng.

LÄS OCKSÅ: Foo Fighters ställer in alla konserter efter Taylor Hawkins död

Lyssna på den senaste tidens bästa låtar, spellistan uppdateras kontinuerligt: