Nyhet

Beyoncé och Madonna samarbetar – hör resultatet här

De två superstjärnorna Beyoncé och Madonna samarbetar i en remix av låten Break My Soul från Beyoncés senaste album Renaissance.

Singeln Break My Soul – The Queens Remix har släppts och är nu tillgänglig på alla streamingplattformar, detta efter att den ursprungligen bara fanns på Beyoncés merchsida. Den kombinerar huvudsingeln, Break My Soul, från Beyoncés senaste album Renaissance med Madonnas 90-talshit Vogue. Kombinationen av de två låtarna har resulterat i ett dansant spår i upptempo, där flera framstående sångare som Whitney Houston, Grace Jones och Aaliyah nämns.

Albumet Renaissance släpptes den 29 juli och det har uppstått en del problem i samband med albumsläppet, då Beyoncé fick kritik för funkofobi samt anklagades för låtstöld.

Låten Heated innehöll ett ord som upplevs som kränkande mot personer med funktionsnedsättningar. Artistens publicist berättade för BBC att ordet "spaz", som kan ha olika konnotationer i USA, "inte använts avsiktligt på ett skadligt sätt" och har nu ersatts.

Detta skedde bara några veckor efter att den amerikanska popstjärnan Lizzo bad om ursäkt för att hon använde samma ord i låten Grrrls. Inom några dagar bad hon om ursäkt och släppte låten på nytt, och utelämnade då den stötande delen av texten. "Låt mig klargöra en sak: jag kommer aldrig att främja nedsättande språk", skrev hon i ett uttalande på sina sociala medier. "Som en tjock svart kvinna i USA har jag fått många sårande ord kastade mot mig, så jag förstår vilken kraft ord kan ha (oavsett om det är avsiktligt eller i mitt fall, oavsiktligt)", fortsatte hon.

"Det är bra att Beyoncé har agerat så snabbt efter att funktionsnedsatta återigen var tvungna att bevittna denna tanklösa lyrik", säger den brittiska välgörenhetsorganisationen Scopes mediechef Warren Kirwan. "Det finns en känsla av déjà vu eftersom det bara var några veckor sedan Lizzo också var tvungen att släppa en låt på nytt efter att ha haft samma stötande språk. Vi hoppas att det här är sista gången vi ser sånt här från musiker med massivt globalt inflytande."

Vissa fans har försvarat Beyoncé och påpekat att termen som användes i låten kan ha en annan betydelse i USA – det kan betyda "kämpa" eller "bli galen" (även om den sistnämnda termen i sig kan anses stötande för personer med funktionsnedsättning).

Låten Energy hamnade också i fokus för anklagelser om låtstöld från Kelis, då Beyoncé använde sig av en sampling av hennes låt Milkshake utan att ha bett om lov. Beyoncé har sedan dess tagit bort samplingen.

Du kan lyssna på Break My Soul – The Queens Remix nedan.

LÄS OCKSÅ: Kanye West hotfull mot Pete Davidson med fejkad löpsedel

 


ANNONCE