Nyhet

Kanye West hotfull mot Pete Davidson med fejkad löpsedel

”Skete Davidson död vid 28 års ålder” lyder den fejkade löpsedeln som Kanye West la ut på Instagram i samband med Davidsons och Kim Kardashians uppbrott.

Inför festivalen Coachella i våras samlades det in tiotusentals namnunderskrifter i ett syfte att avboka Kanye West, som numera går under namnet Ye, från festivalen.

Detta hände i kölvattnet av hans avstängning från Instagram. I mitten av mars stängdes artisten av i 24 timmar efter att ha brutit mot de regler plattformen har för att motverka mobbning, trakasserier och hatretorik. Ye adresserade The Daily Show-programledaren Trevor Noah med rasistisk retorik. Noah hade kommenterat artistens behandling av ex-frun Kim Kardashian i ett avsnitt av The Daily Show och kallade det "hemskt att se", enligt NME.

I beskrivningen av namninsamlingen stod det:

– Vi har sett Kanye trakassera, manipulera och såra Kim, Pete (Kim Kardashians dåvarande pojkvän, komikern Pete Davidson, red.) och andra i över ett år nu. Ingen verkar vilja stå upp emot honom, och de som gör det går han till attack mot.

Initiativtagarna till förslaget förklarade vidare:

– Nyligen har han (Ye, red.) hotat med att skada andra fysiskt på riktigt. Det är otroligt att han kan fortsätta utan konsekvenser. Coachella (och andra företag som fortfarande arbetar med honom) borde skämmas och beröva honom den plattformen.


Ye hotade tidigare själv att hoppa av som en huvudakt på festivalen efter att ha tolkat en kommentar från Billie Eilish som en förolämpning mot Travis Scott:

– Trav följer med mig till Coachella, men nu måste Billie be om ursäkt innan jag spelar, sade Ye.

Under en Bille Eilish-konsert i Atlanta lördagen den 5 februari drabbades en person i publiken av andnöd. Eilish stoppade konserten för att se till att personen fick en inhalator och blev återställd innan konserten kunde fortsätta. Innan Eilish fortsatte konserten sade hon "I'm waiting for people to be okay before I continue", vilket möttes av stora applåder.

Den 10 februari uttryckte Ye via Instagram sitt missnöje med Eilishs uttalande. Han tolkade handlingen som en pik mot samarbetspartnern Travis Scott, efter olyckan som inträffade på Scotts festival Astroworld i Houston i november förra året. Tio personer dog under Travis Scotts konsert, däribland nioåriga Ezra Blount, på grund av det massiva publiktrycket.

Travis Scott skulle ha varit en huvudakt på Coachella i år men avbokades enligt uppgifter på grund av Astroworld-tragedins händelser.

Ye ställde till slut in sitt framträdande på Coachella-festivalen, men orsaken till avhoppet blev aldrig klarlagd.

Det är inte känt om avhoppet var en reaktion på insamlingen av underskrifter eller om han höll sitt löfte om att inte uppträda om Billie Eilish, som också var en huvudakt på festivalen, inte kom med en ursäkt innan dess. Ett löfte som också kunde uppfattas som ett hot och en påtryckning vilket har genererat stor kritik mot artisten.

Variety rapporterade att Ye har stämts på motsvarande 75 miljoner kronor för flera inställda projekt, bland annat för spelningen på Coachella. Enligt företaget som stämmer honom så är han skyldig dem pengar för flera projekt från juni förra året till mars i år.

Därefter hoppade han av ännu en festival, Rolling Loud Miami, och Kid Cudi gick in som ersättare. Men Ye överraskade alla när han ändå dök upp på festivalen som gästartist under ett framträdande med Lil Durk i låten Father Stretch My Hands Pt. 1. Vilket kan ses som en förolämpning mot Kid Cudi då han ursprungligen medverkade på låten. Vänskapen mellan de båda artisterna verkar ha gått förlorad – Kid Cudi är vän med Pete Davidson, något Ye inte är okej med. Pete Davidson började dejta hans exfru Kim Kardashian nio månader efter att hon ansökt om skilsmässa från Kanye.

Under Rolling Loud Miami kastade flera personer i publiken flaskor upp mot scenen under Kid Cudis framträdande. Han träffades i ansiktet av en flaska och pausade då konserten.

– Jag kommer att gå av den här scenen om ni kastar en jävla sak till. Jag kommer att gå direkt, sa han enligt People.

När det fortsattes att kastas upp föremål valde han sedan att avbryta konserten och lämna scenen.

Nu har Ye postat en bild på Instagram föreställandes en fejkad löpsedel som lyder "Skete Davidson död vid 28 års ålder". Skete är ett smeknamn för Pete som Ye använder sig av och han la upp bilden i samband med Davidsons och Kim Kardashians uppbrott.

Dessutom valde han att ge en känga till Kid Cudi under rubriken. Där skriver han i ett mindre typsnitt: "Kid Cudi skulle ha spelat på begravningen men är rädd för flaskkastare".

Ye har sedan dess valt att ta bort bilden men du kan se en skärmdump nedan:

LÄS OCKSÅ: Drakes nya musikvideo visar upp Sverigebesöket


ANNONCE