Nyhet

Drakes nya musikvideo visar upp Sverigebesöket

Bland annat syns han på Sturebadet, utan att ha tillåtelse att spela in där.

Det ryktades att Drake skulle ha gripits av svensk polis i Stockholm under sitt Sverigebesök i juli, vilket förnekades av hans team. Samtidigt visade Drake upp ett brev från polisen på sociala medier. Stockholmspolisen ville då inte kommentera ryktena.

Två dagar efter att artisten hade landat för ett besök i den svenska huvudstaden på onsdagen den 13 juli så spreds uppgifter på sociala medier om att han skulle ha gripits på nattklubben Berns i ett festsammanhang. Ett av ryktena gjorde gällande att det skulle vara drogrelaterat.

– Stockholmspolisen gör narkotikakontroller 365 dagar om året, men huruvida vi gjort någon kontroll på den här nattklubben eller inte samt om någon artist är gripen eller inte svarar vi inte på, sa polisens presstalesperson Ola Österling vid tillfället till Aftonbladet.

Drakes team förnekade hela tiden uppgifterna och sa att artisten inte befann sig i häktet. Däremot har det sedan dess kommit fram att han misstänktes för att ha rökt cannabis tillsammans med sin livvakt på Berns. Inga fler åtgärder vidtogs, han släpptes och förundersökningen lades ner, enligt DN

Nu har artisten släppt en musikvideo till singeln Sticky och i denna förekommer inspelat material från Sverigebesöket. 

Han syns ibland tillsammans med de svenska modellerna Elizabeth och Victoria Lejonhjärta och några av platserna som figurerar i videon är Sturebadet, Grand Hôtel och Södra Teatern.

ANNONCE